Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul mare atlet Ilie Floroiu ar putea deveni președintele de Onoare al CSM Constanța. Numirea va fi făcută de Consiliul de Administrație, la propunerea directorului clubului (DOCUMENTE)

ro

27 Sep, 2022 00:00 1794 Marime text
  • Culorile clubului CSM Constanța vor fi alb-albastru
  • Funcția de președinte de Onoare mari personalitati sportive și/sau foști sportivi de mare sau înaltă performanță care au reprezentat orașul Constanța la competițiile interne și internaționale
  • Mandatul Președintelui de Onoare este de 4 ani
  • Președintele de Onoare al CSM-ului este numit de către Consiliul de Administrație, la propunerea directorului clubului
  • Acesta poate participa la întocmirea Bugetului de Venituri și Cheltuieli, precum și a calendarului competițional sportiv anual, intern și internațional al clubului
  • Poate propune măsuri de îmbunătățire a bazei materiale sportive aflată în patrimoniul sau administrarea clubului, în vederea realizirii scopului și obiectivului de activitate a clubului
 
 
Consiliul local al municipiului Constanța se reunește în ședință ordinară, vineri, 30 septembrie 2022, ora 13:00. Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

Pe ordinea de zi se află și un proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 490/2021 privind înființarea Clubului Sportiv Municipal Constanța, iniţiat de primarul Vergil Chițac, vezi secțiunea „documente”.

Prin acest proiect, se aprobă modificarea art.7 din Regulamentul de organizare și funcționare al Clubului Sportiv Municipal Constanța aprobat prin H.C.L. nr. 490/2021, care va următorul cuprins:

„Art.7 Culorile clubului sunt alb-albastru.

Sigla clubului va avea urmatoarele caracteristici: o forma triunghiulară ce conține culorile albastru, galben și alb, având pe fundal reprezentarea grafic a unui far și a valurilor mari, cu inscripția inițialelor clubului, anume CSM CT.”
 
Regulamentul de organizare și funcționare al Clubului Sportiv Municipal Constanța aprobat prin HCL nr. 490/2021 va avea următorul cuprins:
Art. 79, poate ocupa funcția de președinte de Onoare mari personalitati sportive și/sau foști sportivi de mare sau înaltă performanță care au reprezentat orașul Constanța la competițiile interne și internaționale și care au participat la acțiuni externe deosebite de promovare a imaginii Constanței sau a României și de dezvoltare a sportului românesc în lume.

Art. 792, mandatul Președintelui de Onoare este de 4 ani.

Președintele de Onoare al CSM-ului este numit de către Consiliul de Administrație, la propunerea directorului clubului.

Președintele de Onoare al clubului nu are drept de vot în cadrul ședintelor Consiliului de Administrație, dar poate participa la ședințele Consiliului de Administrație ale clubului.

Președintele de Onoare al clubului poate participa la întocmirea Bugetului de Venituri și Cheltuieli, precum și a calendarului competițional sportiv anual, intern și internațional al clubului.
 
Președintele de Onoare al clubului poate propune măsuri de îmbunătățire a bazei materiale sportive aflată în patrimoniul sau administrarea clubului, în vederea realizirii scopului și obiectivului de activitate a clubului.

Președintele de Onoare al clubului poate însoți grupurile de sportivi ale clubului, care participă la competiții interne și internaționale.

De asemenea, Clubul Sportiv Municipal Constanța își propune să recunoască și să celebreze activitatea marilor personalități sportive care au marcat în mod semnificativ istoria sportului românesc și constănțean prin includerea în Regulamentul de Organizare și Funcționare al Clubului Sportiv Municipal Constanța a funcției de Președinte de Onoare.
 
Fostul mare atlet Ilie Floroiu ar putea fi numit președinte de onoare al CSM Constanța
 
Din informațiile noastre, fostul mare atlet Ilie Floroiu va fi numit președintele de onoare al CSM Constanța.

Ilie Floroiu a stabilit în 1978 celebrele sale recorduri naționale la 5.000 de metri și la 10.000 de metri, performanțe extraordinare, pe care, de atunci, nu numai că niciun român nu a reușit să le doboare, dar nici măcar nu s-a apropiat de ele.
 
Legendarul sportiv (născut în județul Tulcea, dar stabilit de mulți ani la Constanța), fost director al CS Farul Constanța, dar ex-președinte al Federației Române de Atletism, a stabilit recordul la 5.000 de metri (13:15.0) cu ocazia Campionatului Naţional de la Bucureşti, iar cel de la 10.000 de metri (27:40.06), la Praga, la Campionatul European.

Înainte ca Ilie Floroiu să intre în istorie, în urmă cu 44 de ani, performanţa naţională de la 5.000 de metri (13:48.8) i-a aparţinut lui Petrică Lupan, iar cea de la 10.000 de metri lui Nicolae Mustaţă (29:00.8).

Contactat telefonic, Ilie Floroiu a precizat că au existat astfel de discuții cu conducerea CSM Constanța care trebuie însă continuate și cu reprezentanții administrației locale.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

ZIUA LIVE. Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța „Un buget competitiv începe de la 25 de milioane de lei pe an"!


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii