Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este cod de caniculă. S-a întrunit Comandamentul pentru Situații de Urgență. Primarii din județ sunt obligați să asigure permanența!

ro

04 Aug, 2017 00:00 2367 Marime text
Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit la Prefectură pentru a discuta măsurile din următoarele zile, fiind vorba de problemele cauzate de caniculă. „Am decis să facem acest comandament din cauza temperaturilor ridicate prognozate pe litoral. Am trimis adrese către primarii din județ să asigure permanența în aceasta perioadă de caniculă. Prefectura va verifica situația din teritoriu“, a spus prefectul Ioan Albu, în deschiderea Comandamentului.
 
„Ne așteaptă două zile sub incidența Codului Portocaliu, inclusiv pe litoral. Zona de vest a județului e cea mai afectată, cu temperaturi de 38 de grade, chiar 39 de grade, iar pe litoral vor fi 34 de grade. Duminică, temperatura va fi până la 36 de grade“, au precizat meteorologii de la Centrul Meteorologic Dobrogea.
 
Președintele CJC, Horia Țuțuianu, a declarat că, în cazul în care va fi necesar, „RAJA va interveni cu suplimentarea resursei de apă, iar prin lege primăriile sunt obligate să asigure permanența“.
 
Direcția de Sănătate Publică a comunicat în cadrul Comandamentului că au fost mobilizați în această perioadă toți medicii de familie, iar Serviciului de Ambulanță Județean i s-a solicitat să suplimenteze numărul de ambulanțe pe ture.
 
Totodată, autoritățile vor monitoriza necesarul de apă potabilă din județ și vor populariza măsurile care vor trebui respectate de populație. Direcția Regională de Drumuri a anunțat că, în perioada 4 - 5 august, în intervalul orar 12.00-20.00, pe autostrăzi și drumuri județene este interzisă circulația autovehiculelor până în 7.5 t, cu excepții speciale.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii