Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Era de aşteptat ca Tribunalul să-i respingă cererea Cine ar putea să-l repună în funcţie pe Delicoti

ro

18 Jun, 2013 00:00 1798 Marime text
Decizia Tribunalului Constanţa de respingere a cererii privind suspendarea efectelor ordinului de eliberare a sa din funcţie, ordin dat de prefectul Eugen Bola, nu l-a luat, ieri, prin surprindere pe şeful autorităţii locale de la Poarta Albă, Vasile Delicoti. „Mă aşteptam ca Tribunalul Constanţa să-mi respingă cererea întrucât nu am depus acţiunea pe fond. O să fac contestaţie la Curtea de Apel”, a precizat şeful autorităţii locale de la Poarta Albă. Primarul, recent eliberat din funcţie, printr-un ordin al Prefecturii Constanţa, pe care îl declară abuziv, crede că reprezentaţii Curţii de Apel Constanţa îi vor face dreptate. „Sper ca cei de la Curtea de Apel să vadă esenţa lucrurilor şi să ia o hotărâre corectă, prin care să fie suspendate efectele ordinului de eliberare din funcţie până la judecata fondului”, a subliniat şeful autorităţii locale.

Delicoti aşteaptă răspunsuri de la Bola şi de la Curtea de Apel

Primarul aşteaptă ca în maxim 30 de zile să primească răspuns din partea prefectului Eugen Bola căruia, conform procedurilor legale, i-a solicitat în scris să dea decizie de anulare a ordinului privind demiterea sa. „Dacă prefectul îşi va menţine poziţia şi nu va suspenda ordinul, voi deschide proces în instanţă”, a menţionat Vasile Delicoti.
Şeful autorităţii locale susţine că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea sa de incompatibilitate în perioada mandatului trecut - 2008 - 2012, afirmând că „dacă putea să ia prefectul ceva, acel ceva este mandatul trecut, cel prezent fiind câştigat prin alegeri corecte şi în condiţii de legalitate”. Tot Vasile Delicoti afirmă că, potrivit legii în vigoare, ordinul Prefecturii Constanţa a fost dat tardiv. Şeful autorităţii locale a afirmat şi că reprezentanţii Instituţiei Guvernului în teritoriu ar fi trebuit să analizeze gravitatea faptelor înainte de a emite ordinul de eliberare a sa din funcţie. „ANI are dreptate. Atât eu, cât şi ceilalţi primari din judeţ şi din toată ţara, am greşit când am luat decizia să facem parte din Adunarea Generală a Acţionarilor RAJA. Nu ne-am documentat pentru a şti că dobândind această calitate devenim incompatibili. Însă, am luat această hotărâre în interesul comunităţii. Nu am delapidat fonduri de la RAJA şi nu am câştigat bani de pe urma reprezentării intereselor cetăţenilor în AGA RAJA, iar decizia demiterii este, în acest context, una abuzivă”, a explicat Vasile Delicoti. Şeful autorităţii locale susţine că repunerea sa în funcţie poate fi decisă de instanţă sau de prefectul Eugen Bola, care are posibilitatea zilele acestea să anuleze ordinul privind eliberarea sa din funcţie.
Amintim că, la nivelul judeţului Constanţa, aproximativ 40 de primari au fost declaraţi incompatibili de ANI, pe motiv că au făcut parte din AGA RAJA. Demis din acest motiv a fost însă un singur primar, aflat în opoziţie, în speţă primarul democrat-liberal de la Poarta Albă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii