Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:33 12 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce a retras Mihai Lupu, președintele CJC, proiectul pentru închirierea a două spații comerciale din Spitalul Județean Constanța?

ro

22 Apr, 2021 00:00 1008 Marime text
 
  • Spațiile au mai făcut obiectul unor contracte de închiriere cu aceeași destinație (comerț cu amănuntul al produselor alimentare și nealimentare), dar durata acestora a expirat, în prezent fiind neexploatate
  • Unul din spații este situat la Intrarea vizitatori, iar al doilea, la intrarea în Policlinica 1
  • Președintele CJC, Mihai Lupu în calitate de inițiator a decis să retragă de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre care viza organizarea unei licitații pentru închirierea acestora
  • Consiliul de Administrație și managementul Spitalului Județean Constanța nu au transmis până la ora ședinței proiectul tehnic care să stabilească clar destinația spațiilor
 
Consiliul Județean Constanța s-a reunit în ședință ordinară. Președintele CJC, Mihai Lupu în calitate de inițiator a decis să retragă de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre care viza organizarea unei licitații pentru închirierea a două spații comerciale din Spitalul Județean. pentru cinci ani.
Spațiile au mai făcut obiectul unor contracte de închiriere cu aceeași destinație (comerț cu amănuntul al produselor alimentare și nealimentare), dar durata acestora a expirat, în prezent fiind neexploatate.
Unul din spații este situat la Intrarea vizitatori, iar al doilea, la intrarea în Policlinica 1.
Conform raportului de evaluare realizat de S.C. Primoval S.R.L. prețul minim de pornire a licitației pentru primul spațiu comercial este de 8,15 euro/mp util/lună (39,6mp utili), iar pentru cel de-al doilea, 8,70 euro/mp util/lună (22,75mp utili), vezi secțiunea "documente".
În proiectul de hotărâre pentru aprobarea închirierii, criteriile de atribuire a contractelor erau: cel mai mare nivel al chiriei (40%), capacitatea economico-financiară a ofertantului (40%), asumarea  respectării obligațiilor relevante din domeniul mediului și social (10%) și asumarea respectării tuturor obligațiilor în calitate de chiriaș, cât și pentru activitățile comerciale desfășurate (10%).
Președintele CJC, Mihai Lupu spune că a retras proiectul deoarece Consiliul de Administrație și managementul Spitalului Județean Constanța nu au transmis până la ora ședinței proiectul tehnic care să stabilească clar destinația spațiilor.
"Nu vrem să ne mai trezim în situații, așa cum au existat în trecut. Trebuie să definim oportunitatea activităților care urmează să se deruleze în aceste spațiu. Ce-și doresc pacienții și personalul medical", a explicat șeful administrației județene.
 

Corpul de Control a fost la SCJU

 
Vă reamintim, în luna februarie, o comisie mixtă de control din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa a desfășurat verificări la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanţa, din dispoziţia şefului administraţiei judeţene, Mihai Lupu.
Verificările au vizat procedurile de achiziție publică efectuate în ultimii doi ani, modalitățile de externalizare a serviciilor medicale şi a situațiilor economico-financiare aferente acestui an, precum și a organigramei și statutului de funcții la instituția spitalicească.
Atunci, Corpul de Control al CJC a găsit mai multe nereguli în urma verificărilor efectuate la Spitalul Județean Constanța. S-a constatat că au fost realizate achiziții care nu au asigurat în totalitate un mediu concurențial.
Totodată, în cadrul procedurilor de atribuire au fost identificate anumite nereguli în interpretarea și aplicarea normelor legale în achizițiile publice, iar urmărirea modalității de îndeplinire a obligațiilor contractuale a fost realizată superficial de către SCJU.
De asemenea, s-au produs neconcordanțe ca urmare a gestionării necorespunzătoare a contractelor de concesiune încheiate între instituția sanitară și medici sau cabinete medicale.
Consiliului de Administrație al SCJU Constanța a analizat deficiențele constatate și a dispus conducerii unității sanitare prezentarea unui plan de măsuri pentru remedierea acestora, în cel mai scurt timp.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Corpul de control al președintelui CJ verifică externalizarea serviciilor medicale şi situația financiară a Spitalul Județean Constanța (documente) 

CJC Verificări la Spitalul Județean Constanța. Ce nereguli au fost depistate  
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii