Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:10 23 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce a atacat Prefectura Constanţa, în contencios administrativ, o hotărâre a Consiliului Local Năvodari

ro

30 Sep, 2014 00:00 1805 Marime text
Aşa cum anunţam în ediţia de ieri, pe rolul Tribunalului Constanţa, la Secţia de contencios administrativ şi fiscal, a fost înregistrat, pe data de 26 septembrie, dosarul cu numărul 6894/118/2014, în care Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa are calitatea de reclamant, în vreme de Consiliul Local Năvodari, pe cea de pârât. Obiectul dosarului constă în anularea unei hotărâri a Consiliului Local Năvodari din data de 19 martie 2014.

Hotărârea atacată în instanţă de instituţia condusă de prefectul Radu Volcinschi se referă la schimbarea categoriei de folosinţă aferentă terenului în suprafaţă de 17.676 mp, ce face parte din totalul de 20.000 mp, identificat cu numărul cadastral 111.707, situat la sud de parcela A158/5, din categoria de folosinţă „curţi construcţii“ în categoria de folosinţă „intravilan arabil“. Hotărârea fusese aprobată cu 13 voturi „pentru“ şi zero „împotrivă“. La şedinţa cu pricina participaseră 13 dintre cei 18 consilieri în funcţie.

În ceea ce priveşte motivele care au stat la baza atacării în instanţă a hotărârii CL Năvodari, acestea au fost explicate, ieri, de Prefectura Constanţa, într-un răspuns adresat cotidianului ZIUA de Constanţa. „Prin adoptarea acestei hotărâri, Consiliul Local al oraşului Năvodari şi-a depăşit atribuţiile conferite de lege, întrucât, potrivit Ordinului comun nr. 897/798/2005 al Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale şi al Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru aprobarea Regulamentului privind conţinutul documentaţiilor referitoare la scoaterea terenurilor din circuitul agricol, schimbarea categoriei de folosinţă a unui teren din curţi construcţii în arabil se realizează printr-un aviz comun eliberat de către direcţia pentru agricultură şi a oficiului de cadastru şi publicitate imobiliară. Mai mult, această operaţiune a fost realizată fără a exista un studiu de specialitate prin care să rezulte că terenul în discuţie întruneşte condiţiile legale de schimbare a categoriei de folosinţă în arabil din curţi construcţii, conform Ordinului nr. 326/2001 prin care a fost aprobată Metodologia privind schimbarea categoriei de folosinţă a terenurilor agricole, Ordinului MADR nr. 278/2001 prin care sunt aprobate normele de conţinut pentru studiile pedologice şi agrochimice elaborate în vederea realizării şi reactualizării periodice a Sistemului judeţean de monitorizare sol-teren pentru agricultură“, se arată în răspunsul Instituţiei Prefectului Judeţul Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii