Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Culoare, spectacol, bucurie şi emoţii Primarul Valentin Vrabie le-a oferit elevilor clipe de neuitat la sfârşit de an şcolar (galerie foto)

ro

16 Jun, 2014 00:00 3765 Marime text
După cadoul făcut copiilor din comună de primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, cu ocazia zilei de 1 Iunie, nimeni nu se mai poate îndoi de faptul că administraţia locală pune mai presus de orice viitorul tinerilor şi, implicit, al comunităţii locale. De aceea, săptămâna care tocmai s-a încheiat a fost dedicată copiilor. „Pe data de 12 iunie, am sărbătorit «Ziua Şcolii din Peştera». Evenimentul s-a desfăşurat sub deviza «Fantezie şi îndemânare» şi a presupus organizarea pe ateliere a celor 450 de elevi din toate unităţile de învăţământ din comună. Astfel, dascălii s-au ocupat de buna desfăşurare a atelierelor de face-painting, de pictură pe sticlă, de dans, de amenajare a unei mese festive, de pictură prin tehnica quilling, elevii, cadrele didactice, părinţii şi invitaţii lăsându-şi amprenta sub forma unor gânduri despre educaţie, copilărie şi ziua şcolii. Lucrările realizate de participanţii la ateliere au fost expuse pe holurile unităţii de învăţământ. Şi primarul Valentin Vrabie şi-a dovedit măiestria în tehnica picturii cu şerveţelul.

„Scopul evenimentului a fost acela de a demonstra că şcoala este o parte activă a comunităţii noastre“, a declarat directorul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Peştera, Marius-Liviu Petre. De asemenea, pentru că apreciază copiii care se dedică sportului, mai ales când aceştia fac performanţă, primarul Valentin Vrabie a decis să ofere o bicicletă unui copil care, chiar dacă locuieşte în comuna Peştera, merge la şcoală în Medgidia, drept pentru care nu a primit una de Ziua Copilului, la fel ca prietenii săi. Liviu Constantin Nistorencu, căci despre el este vorba, a câştigat, săptămâna trecută, titlul de campion naţional la minihandbal, alături de echipa CS Happy Kids 2010. „A primit un cadou mic în comparaţie cu marea bucurie pe care ne-a făcut-o el“, a declarat gospodarul-şef Valentin Vrabie. Şi pentru că Liviu mai are doi fraţi mai mici, gemeni, care au împlinit săptămâna trecută vârsta de opt ani, dar care, de asemenea, învaţă la Medgidia, primarul le-a făcut şi lor cadou câte o bicicletă. „Sunt gesturi mici care aduc o bucurie mare pe chipurile lor. Nimic nu se compară cu zâmbetul senin şi privirea plină de recunoştinţă ale unui copil“, a spus liderul comunităţii locale din Peştera.

De cea mai mare surpriză au avut parte însă absolvenţii claselor a VIII-a din Şcoala Gimnazială nr. 1 Peştera. Pentru ei, Primăria şi Consiliul Local au pregătit o petrecere de pomină cu ocazia banchetului şi a ultimei întâlniri cu profesorii care i-au educat şi i-au format vreme de opt ani. Baloane în culorile curcubeului, muzică, dans - un spectacol în adevăratul sens al cuvântului, oferit de o echipă experimentată de maeştri de ceremonii. Vineri seară, profesorii şi cei care, de la toamnă, vor merge la liceu, au asistat la numere de dans şi de magie, la concursuri, recitaluri, competiţii haioase şi artificii, momente completate de nelipsitul concurs de Miss şi Mister. Elevii claselor a VIII-a şi-au arătat încă o dată recunoştinţa faţă de cei care le-au fost alături şi au pus cărămizi la formarea lor ca oameni, profesori, părinţi, dar mai ales faţă de primarul care le-a fost alături ori de câte ori au avut nevoie.

Valentin Vrabie a primit o diplomă de onoare pentru implicarea în buna desfăşurare a activităţilor educaţionale, dar şi un cadou simbolic din partea tinerilor. Emoţionat, a urcat pe scenă pentru a le mulţumi copiilor, iar aceştia l-au îmbrăţişat cu căldură. „Între 2004 şi 2009 am susţinut personal din punct de vedere financiar desfăşurarea acestei frumoase activităţi de la sfârşit de clasa a VIII-a, pentru că aşa este frumos, iar din 2009, când am ajuns primar datorită părinţilor lor, am reuşit să continui acest frumos obicei, această petrecere ce rămâne unică în sufletul fiecărui adolescent. Voi continua să fac acest lucru, pentru că aşa este firesc, să fim alături de tinerii noştri, de viitorul comunităţii noastre. Evenimentul a luat amploare cu fiecare an şi a fost organizat din ce în ce mai bine. Bineînţeles, şi voi, copii, sunteţi din ce în ce mai merituoşi, iar acest lucru mă face să fiu mândru, mă face să am încrederea că această comună are un viitor sigur şi frumos“, a declarat, cu emoţie în glas, primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie. Toate evenimentele pe care administraţia locală le-a desfăşurat săptămâna trecută fac parte din proiectul „Investim în educaţie pentru viitorul copiilor“, demarat de edil încă de când a ajuns la cârma comunităţii locale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii