Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controlată în scandalul RADET În ce proiect a fost implicată, la Constanţa, firma lui Erbaşu

ro

23 Mar, 2013 00:00 2694 Marime text
Poliţiştii şi procurorii specializaţi în fraude au declanşat peste 30 de percheziţii în locuinţele mai multor directori RADET şi oameni de afaceri. Percheziţiile i-ar fi vizat, printre alţii, pe directorul general Ion Voicu, precum şi pe omul de afaceri Alexandru Erbaşu.

„Suspecţii ar fi atribuit «cu dedicaţie» anumite contracte pentru lucrări de infrastructură, lucrări care nu au început însă niciodată. Prejudiciul s-ar ridica la zeci de milioane de euro. Anchetatorii susţin că, din cauza acestor contracte fictive, facturile la căldură au crescut în ultimii cinci ani”, se menţionează în „Revista 22”.
Conform informaţiilor publicate de „Evenimentul zilei”, „anchetatorii spun că RADET a plătit lucrări de modernizare pe care firma lui Erbaşu nici nu le-a executat. Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti - instituţie aflată în subordinea Consiliului General al Capitalei - a acordat un contract în valoare de 1.832.003 euro societăţii Construcţii Erbaşu SA, în luna septembrie a anului trecut”.
Firma lui Erbaşu nu este străină de judeţul Constanţa, numele său fiind legat de Pavilionul Expoziţional. Pe 21 noiembrie 2007, firmei SC Construcţii Erbaşu SA îi era atribuit de către autoritatea contractantă - judeţul Constanţa, în urma unei licitaţii, contractul cu numărul 13134, în valoare de 1.360.561 lei TVA liber, pentru „Lucrări suplimentare - Pavilionul Expoziţional Constanţa”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii