Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:37 29 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean Constanța a achiziționat dotările necesare unui laborator de arheologie submersă

ro

21 Jul, 2021 00:00 380 Marime text
  • Consiliul Județean Constanța a încheiat un proiect cu finanțare europeană, intitulat Treasure, prin care a achiziționat dotările necesare unui laborator de arheologie submersă
  •  Este vorba despre o ambarcațiune, costume şi echipamente pentru scufundări, sonar și R.O.V. pentru scanarea fundului mării, dar și despre echipamente de vizualizare și proiecție holografică ce se vor pune la dispoziția vizitatorilor MINAC
  •  Proiectul s-a desfășurat în parteneriat cu vecinii din Bulgaria, Moldova și Turcia
  • României i-au revenit peste 300.000 euro, bugetul total fiind de aproape 1 milion euro


Comorile arheologice de pe fundul Mării Negre vor putea fi mai ușor descoperite, cercetate și expuse de către Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Consiliul Județean Constanța a încheiat un proiect cu finanțare europeană, intitulat Treasure, prin care a achiziționat dotările necesare unui laborator de arheologie submersă.

Este vorba despre o ambarcațiune, costume şi echipamente pentru scufundări, sonar și R.O.V. pentru scanarea fundului mării, dar și despre echipamente de vizualizare și proiecție holografică ce se vor pune la dispoziția vizitatorilor muzeului.

Acest proiect s-a desfășurat în parteneriat cu vecinii din Bulgaria, Moldova și Turcia.

României i-au revenit peste 300.000 euro, bugetul total fiind de aproape 1 milion euro.

"La conferința de închidere a partenerului din Turcia, organizată în legătură cu acest proiect,  am avut plăcerea să-l cunosc pe domnul guvernator Șükrü Alperen Göktaș, care s-a arătat deosebit de încântat de acest parteneriat și de contextul său european.

Dincolo de activitățile concrete pe care le-am realizat împreună cu partenerii noștri cu această ocazie, cea mai mare realizare a reprezentat-o creșterea gradului de conștientizare a importanței Uniunii Europene și a rolului pe care aceasta îl poate juca în dezvoltarea relațiilor cu vecinii noștri", precizat vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Licitație. Notebook-uri pentru specialiștii din cadrul MINAC pentru activități de arheologie submersă 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii