Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:33 09 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC-ului îi va merge din plin. Consumul de combustibil la maşinile proprii, suficient pentru un road trip la Strasbourg (document)

ro

16 Dec, 2015 00:00 1633 Marime text


Consiliul Judeţean Constanţa se reuneşte, vineri, în ultima şedinţă ordinară pe anul 2015. Până ieri, convocatorul şedinţei cuprindea 25 de puncte. Unul dintre acestea se referă la aprobarea consumului lunar de carburanţi pentru autoturismele ce deservesc CJC, instituţiile aflate în subordinea, sub autoritatea ori finanţate de Consiliul Judeţean, conform Ordonanţei nr. 80/2001, republicată şi modificată.
 
Astfel, de anul viitor, autoturismele instituţiei vor avea la dispoziţie o cotă de 400 de litri de carburant de care să dispună fiecare autoturism din parcul auto al Consiliului Judeţean Constanţa. Mai mult, aleşii stabilesc că "nu se consideră depăşire la consumul de carburanţi normat pe autoturism consumul care, la nivelul anului, se încadrează în limita combustibilului normat în raport cu numărul total de autoturisme aprobat pe fiecare instituţie în parte." 
 
Dacă facem o medie aproximativă, la un consum de 10 litri/100 kilometri (vorbind despre autoturisme), din această cantitate, reprezentanţii Judeţului Constanţa pot să străbată în lung şi-n lat judeţul. 4.000 de kilometri ar putea să facă, cel puţin. Peste 130 de kilometri poate parcurge în fiecare zi fiecare autoturism al CJC-ului. Sau ar putea face lunar un drum dus-întors Constanţa - Strasbourg. Sau două astfel de drumuri până la Eskişehir, oraşul cu care s-a înfrăţit Constanţa.
 
Forma anterioară a legii prevedea o cotă lunară de combustibil de maximum 150 de litri de autoturism. Odată cu schimbarea legislaţiei, prin Legea nr. 258/2015, normativele de cheltuieli cu privire la consumul de carburant pentru autoturismele utilizate de către autorităţile publice se stabilesc prin hotărâre a forului deliberativ al unităţii administrativ-teritoriale, în funcţie de nevoile proprii ale fiecărei entităţi în parte.
 
Conducerea forului judeţean a considerat că o cotă lunară pentru fiecare autoturism din parcul instituţiei de 400 de litri de carburant pe lună ar acoperi necesarul de deplasări în teritoriu ale aparatului de specialitate din cadrul CJC. Totuşi, potrivit legii, consiliile judeţene pot avea în dotare maximum şase autoturisme şi doar câteva dintre direcţiile şi serviciile cu atribuţii care presupun deplasări în teritoriu. Totuşi, se poate şi mai rău. CJ Cluj a stabilit cota de combustibil la 700 de litri/lună.

Ti-a placut articolul?

Comentarii