Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Certificat de urbanism pentru desființarea clădirilor de la fostul sediu RAR de pe strada Eliberării, din Constanța

ro

25 Nov, 2022 14:46 2481 Marime text
Primăria municipiului Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru Vergil Chițac, prin administrator Felicia Ovanesian pentru UAT Constanța. Este vizat fosta clădire a Registrului Auto Român.
 
Prin CU 3013 din data de 24 noiembrie a.c., se dorește desființarea construcțiilor existente pe terenul de pe strada Eliberării nr. 46, sector II Troleibuze. Documentul este valabil 12 luni.
 
La adresa menționată mai sus funcționa până de curând Registrul Auto Român. Acesta funcționează într-un nou sediu, începând cu data de 19 septembrie 2022, care se află în Agigea cu acces direct din DN 38 Agigea-Negru Vodă (strada Dimitrie Paciurea, nr. 64).
 
Mutarea a fost necesară, având în vedere proiectul Primăriei Municipiului Constanța pentru amenajarea unui parc pe terenul pe care era amplasată reprezentanța județeană a Registrului Auto Român.
 
Primăria le-a dat un teren cu chirie, dar l-au refuzat, pentru că era prea scump. În februarie 2021, consilierii locali au aprobat o hotărâre de CLM prin care RAR Constanța urma să primească în schimbul sediului pe care trebuia să-l elibereze un imobil situat pe strada Industrială, nr. 10, cu o suprafață de 8.870 de metri pătrați, pentru a-și putea desfășura activitatea și pentru amenajarea unui nou sediu. RAR a refuzat însă „oferta” municipalității, din cauza chiriei pe care trebuia s-o plătească de 7000 de euro/lună, sumă considerată mult prea mare. Veți vedea în continuare că presată de situație, RAR a ajuns să plătească 8.000 de euro/lună plus TVA, adică 9.500 euro cu tot cu TVA.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii