Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:37 02 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Registrul Auto Român Constanța a refuzat oferta lui Jean Paul Tucan și se mută pe terenul unui SRL din Agigea înființat în 2021 și care figurează ca unitate autorizată ITP

ro

14 Sep, 2022 00:00 13835 Marime text
  • Registrul Auto Român Constanța va funcționa într-un nou sediu, începând cu data de 19 septembrie 2022
  • Mutarea a fost necesară, având în vedere proiectul Primăriei Municipiului Constanța pentru amenajarea unui parc pe terenul pe care era amplasată reprezentanța județeană a Registrului Auto Român
  • Primăria Constanța le-a dat în 2021 un teren în Constanța, cu 7.000 de euro/lună chirie, dar l-au refuzat, pentru că era prea scump
  • Au închiriat sediu în Agigea de la SC Service S3 Co SRL cu 8.000 euro/lună la care se adăugă TVA, rezultând aproximativ 9.500 euro lunar
  • Înainte de a încheia contractul au anulat o procedură de închiere în cadrul căreia a depus o ofertă JT Grup Oil SA cu sediul în Năvodari, administrată de Bogdan Florin Aldea, deținută de omul de afaceri Jean Paul Tucan
 

 
Registrul Auto Român Constanța va funcționa într-un nou sediu, începând cu data de 19 septembrie 2022.

Acesta se află în Agigea cu acces direct din DN 38 Agigea-Negru Vodă (strada Dimitrie Paciurea, nr. 64).

Mutarea a fost necesară, având în vedere proiectul Primăriei Municipiului Constanța pentru amenajarea unui parc pe terenul pe care era amplasată reprezentanța județeană a Registrului Auto Român.
 
Primăria le-a dat un teren cu chirie, dar l-au refuzat, pentru că era prea scump
 
În februarie 2021, consilierii locali au aprobat o hotărâre de CLM prin care RAR Constanța urma să primească în schimbul sediului pe care trebuia să-l elibereze un imobil situat pe strada Industrială, nr. 10, cu o suprafață de 8.870 de metri pătrați, pentru a-și putea desfășura activitatea și pentru amenajarea unui nou sediu. RAR a refuzat însă „oferta” municipalității, din cauza chiriei pe care trebuia s-o plătească de 7000 de euro/lună, sumă considerată mult prea mare. Veți vedea în continuare că presată de situație, RAR a ajuns să plătească 8.000 de euro/lună plus TVA, adică 9.500 euro cu tot cu TVA.
 
Anunț pentru sediu în Constanța/zona metropolitană
 
Regia Autonomă Registrul Auto Român a publicat în luna iulie a.c. un anunț de închiriere a unui imobil - teren şi construcţie cu scopul stabilirii sediului reprezentanţei RAR Constanţa în Municipiul Constanţa şi zona metropolitană a acestuia.


Obiectul închirierii îl constituia un imobil -teren şi hală, cu o suprafaţă cuprinsă între 5.000 mp - 10.000 mp pentru parcare şi flux intrare-ieşire autovehicule iar accesul la teren să se facă dintr-un drum existent fără resticţii de tonaj, pe care pot circula autovehicule de trafic greu (ce au tonaj până la 40 t) şi trebuie să fie facil pentru toate tipurile de vehicule, de pe ambele sensuri de circulaţie.

Data limită de depunere a ofertelor era 22.07.2022, ora 10.00 la Registratura R.A.R. -R.A. din Bucureşti, Calea Griviţei nr. 391A, sectorul 1.

Într-o adresă transmisă de cotidianul ZIUA de Constanța, Regia Autonomă Registrul Auto Român susține prin directorul instituției, Alina Niță faptul că procedura de închiriere a terenului pentru noul sediul din Agigea este exceptată de la Legea 98/2016 privind achizițiile publice.

Cu toate acestea, RAR RA București a precizat pentru ZIUA de Constanța că în urma anunțului publicat au primit o singură ofertă de la societatea JT Grup Oil SA cu sediul în Năvodari, administrată de Bogdan Florin Aldea, deținută de omul de afaceri Jean Paul Tucan.

În urma analizei de preț s-a întocmit un raport de anulare a procedurii deoarece „suprafața terenului pentru parcare era inferioară cerințelor din caietul de sarcini iar costurile pentru amenajarea noului sediu al RAR Constanța ar fi fost mult prea mari iar perioada de amenajare mult prea lungă, afectând astfel activitatea reprezentanței de Constanța”, se arată în răspunsul RAR RA București.

După anularea acestei proceduri, Regia Autonomă Registrul Auto Român a solicitat noi oferte iar în urma ofertei financiare înaintată de SC Service S3 Co SRL, administrată de Ioana Croitoriu a fost încheiat contractul de închiriere nr. 219 din 24.08.2022.

Contractul prevede punerea la dispoziție de către societatea din Agigea a unui teren liber de construcții de 6.000 mp și hală construită la sol de 620 mp. Contractul are o valabilitate de 3 ani iar prețul lunar plătit de RAR RA București este de 8.000 euro la care se adăugă TVA.
 
SC Service S3 CO SRL, unitate autorizată ITP chiar de către Registrul Auto Român

Registrul Auto Român a autorizat  98 unităţi autorizate din județul Constanța pentru efectuarea de servicii de inspecții tehnice pe anumite categorii: Categoria I - motociclete, Categoria II - vehicule cu masa sub 3,5 tone și Categoria III – vehicule cu masa peste 3.5 tone.

SC SERVICE S3 CO SRL cu sediul în Agigea, strada Dimitrie Paciurea, Lot 1 nr.64, județul Constanța figurează ca unitate autorizată I.T.P. la data de 12.09.2022 pe portalul Registrului Auto Român pentru categoria II-a și III-a.

 
Oficial despre SC Service S3 CO SRL
 
Societatea Service S3 Co SRL a fost înființată în 2021. Încă din primul an a reușit să atingă o cifră de afaceri 184.382 lei și un profit de 52.104 lei la 5 angajați.

Compania care are obiect de activitate „ Întreţinerea şi repararea autovehiculelor” aparține Ioanei Croitoru și nu figurează cu niciun contract din achiziții publice.

Interesant este faptul că - în contractul încheiat cu RAR RA București se menționează că societatea din Agigea pune la dispoziție un teren liber de construcții de 6.000 mp și hală construită la sol de 620 mp -  potrivit www.confidas.ro, la punctul de lucru al societății Service S3 Co SRL declarat la adresa Dimitrie Paciurea, Lot 1 nr.64 sunt menționați doar 3.000 mp și hala C1.
 
La adresa viitorului sediul RAR mai figurează și un SRL aflat în insolvență!

Este vorba despre BRY Logistic Global SRL, înființată în 2013 cu obiect de activitate, transporturi rutiere de mărfuri care aparține lui Silviu Ioan Ștefancu.

În 2021 a declarat o cifră de afaceri de 5.710.731 lei și cheltuieli de 6.456.702 lei, profit de 149.476 lei la 12 angajați. La 30 iunie 2022, firma figurează cu datorii de 1.346.365 lei.

Compania figurează în stare de insolvență din 13.07.2022, potrivit www.confidas.ro.
 
Interesant este faptul că la un moment dat, femeia care deține acum SC Service S3 CO SRL a figurat ca manager de transport al societății BRY Logistic Global SRL.
 
Activitatea RAR se va relua pe 16 septembrie
 
Până pe 16 septembrie, RAR le transmite celor care au nevoie de servicii care nu necesită programare (de exemplu: redobândire certificat de înmatriculare) să se adreseze reprezentanțelor din județele învecinate (Tulcea, Călărași, Ialomița).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Reprezentanţa RAR Constanţa va funcţiona într-un nou sediu. Unde este situat și când va fi dat în folosință


 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii