Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât va costa abonamentul RATC lunar pe toate liniile de la 1 februarie. Va putea fi achitat prin aplicații sau SMS

ro

29 Jan, 2018 00:00 7205 Marime text
Consiliul Local al municipiului Constanța este convocat în ședință ordinară, marți, 30 ianuarie 2018, ora 12.00, în sala „Remus Opreanu“. Potrivit ordinii de zi, aleșii locali au de aprobat proiectul de  hotărâre privind modificarea și completarea HCL nr. 214/2017 privind stabilirea tarifelor la bilete și abonamente, a tarifului social și a comisioanelor aferente vânzărilor lunare de bilete și/sau abonamente pentru transportul public local în comun. Prezenta hotărâre intră în vigoare începând cu data de 1 februarie 2018.
 
Având în vedere că tariful practicat de RATC Constanța la abonamentul pe toate liniile lunar a fost aprobat în 2010, prin HCL nr. 153/2010, se propune majorarea tarifului Ia valoarea de 125 de lei. Precizăm că Regia efectuează transport public local de călători pe 21 de linii de transport.
 
Astfel, abonamentul pe o linie/lună va costa 55 de lei; abonamentul pe două linii/lună - 80 de lei; abonamentul pe toate liniile lunar va avea un cost de 125 de lei; abonamentul pe toate liniile lunar la purtător - 140 de lei. Abonamente reduse cu 50%: pe o linie/lună - 27,50 de lei; două linii/lună - 40 de lei; toate liniile/lună - 55 de lei.
 
Biletele și abonamentele achiziționate prin aplicații mobile, portofel virtual și SMS vor avea următoarele tarife: bilet valabil 60 de minute pe toate liniile - 2 lei, bilet o călătorie - 1,50 lei, bilet valabil 24 de ore pe toate liniile - 5 lei, bilet valabil șapte zile pe toate liniile - 30 de lei, abonament o linie lunar - 55 de lei, abonament două linii lunar - 80 de lei; abonament toate liniile lunar - 125 de lei, abonament toate liniile lunar - la purtător - 140 de lei, abonamente reduse cu 50%: o linie lunar - 27,50 de lei, două linii lunar - 40 de lei, iar pe toate liniile lunar - 55 de lei. La aceste bilete și abonamente se adaugă costurile aferente serviciului microplăți, comisioanele bancare, precum și alte comisioane și taxe aferente.
 
Totodată, RATC Constanța urmărește promovarea propriilor produse prin orice modalități de plată, iar biletele vândute prin SMS au înregistrat o creștere tot mai rapidă de Ia introducerea lor și până în prezent. Având în vedere tendința actuală în continuă creștere a populației către utilizarea mijloacelor de plată electronice, ce permit mult mai multă rapiditate și flexibilitate, prin trimiterea unui simplu SMS de pe telefonul mobil, RATC propune extinderea acestei opțiuni inclusiv pentru abonamentul lunar pe o linie, abonamentul lunar pe două linii, abonamentul lunar pe toate liniile, abonamentul lunar pe toate liniile la purtător, abonamentul lunar pe o linie redus cu 50%, abonamentul lunar pe două linii redus cu 50%, abonamentul lunar pe toate liniile redus cu 50%. În concluzie, se propune includerea acestor șapte tipuri de produse (titluri de călătorie) în lista celor vândute de regie, cu achitare prin SMS, aplicații mobile, portofel virtual, alături de celelalte existente, cu indicarea tarifelor aferente.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii