Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:58 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia Litoral - Delta Dunării, liberă la mare „Dezlegare“ la banii proveniţi din taxa de promovare a staţiunii Mamaia? (document)

ro

02 Jun, 2015 00:00 1285 Marime text
Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa dezbate, în şedinţa ordinară de astăzi, un proiect de hotărâre referitor la abrogarea HCL nr. 54/2014 privind desemnarea reprezentantului CLM în cadrul comisiei de monitorizare a fondurilor provenite din taxa de promovare a staţiunii Mamaia şi a Satului de Vacanţă. În referatul ataşat proiectului se menţionează că decizia vine ca urmare a faptului că Asociaţia Litoral - Delta Dunării depune semestrial la Primăria municipiului Constanţa situaţia privind cheltuielile aferente proiectelor de promovare cu documentele justificative. Proiectul este iniţiat de viceprimarul cu atribuţii de primar al Constanţei, Decebal Făgădău, dar expunerea de motive nu este ataşată la proiect.

În şedinţa CL Constanţa din luna aprilie, consilierii locali au decis că, începând din acest an, Primăria Constanţa nu se va mai implica în organizarea carnavalului din staţiunea Mamaia, în expunerea de motive a proiectului cu pricina menţionându-se că o parte din scopul pentru care a fost instituită taxa de promovare a staţiunii a fost atins. Cu alte cuvinte, Asociaţia Litoral - Delta Dunării, condusă de Corina Martin, va avea mână liberă în ceea ce priveşte cheltuirea fondurilor provenite din taxa de promovare a staţiunii, reprezentantul Consiliului Local Constanţa fiind retras din comisia menţionată. Argumentul potrivit căruia asociaţia depune semestrial o situaţie la Primăria Constanţa pare amuzant, în contextul în care această entitate dă socoteală public abia acum, după ce consilierul local PNL Ana Marcu a cerut în mod expres, în cadrul unei şedinţe de consiliu local, prezentarea unei situaţii referitoare la destinaţia banilor încasaţi de asociaţie prin taxa de promovare a staţiunii. Aşa cum precizam în ediţia de ieri a cotidianului ZIUA de Constanţa, în 2013 şi 2014, Asociaţia Litoral - Delta Dunării a încasat, din taxa de promovare a staţiunii Mamaia, suma de 1.800.000 de lei, din care a cheltuit 1.328.079,29 de lei. În aceste condiţii, este greu de înţeles care sunt motivele pentru care Consiliul Local Constanţa ar vrea să renunţe la reprezentantul său în comisia de monitorizare a fondurilor provenite din taxa de promovare a staţiunii Mamaia şi a Satului de Vacanţă, cu atât mai mult cu cât această taxă a fost instituită printr-o hotărâre de Consiliu Local. Atâtea efecte benefice să fi avut controversata taxă de promovare a staţiunii Mamaia?
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii