Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:38 08 06 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Taxă specială - Considerați oportună introducerea unei noi taxe pentru stațiunea Mamaia?

ro

20 Mar, 2023 00:00 1612 Marime text
  • Banii vor fi utilizați pentru finanțarea activităților Organizației de Management al Destinației (OMD) Mamaia Constanța.
O nouă taxă a fost instituită pentru stațiunea Mamaia, fiind percepută ca o taxă de dezvoltare și promovare a turismului.
 
Banii astfel încasați în temeiul taxei speciale vor fi utilizați pentru finanțarea activităților Organizației de Management al Destinației (OMD) Mamaia Constanța.
 
Taxa urmează să fie achitată de către operatorii economici care își desfățoară activitatea în stațiunea Mamaia și Sat Vacanță și persoanele fizice și juridice, proprietari ai spațiilor cu destinația de locuit din Mamaia și Sat Vacanță.
 
De asemenea, o sumă ce se ridică la o cotă procentuală de 1% aplicată la valoarea totală a cazării/tarifului de cazare, exclusiv TVA „este datorată pentru întreaga perioadă de şedere a persoanei care se cazează, de către operatorii economici, respectiv persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale şi persoane juridice ce au în proprietate sau dețin cu orice titlu structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare în municipiul Constanța, inclusiv stațiunea Mamaia, clasificate de autoritatea centrală cu competențe în domeniul turismului“.
 
În acest context, ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie cu întrebarea
 


 
Totodată, așteptăm răspunsurile și comentariile dumneavoastră inclusiv pe pagina noastră de Facebook ZIUA de Constanța, cu respectarea unui limbaj decent și a temei propuse.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și

Cine trebuie să plătească taxa de dezvoltare și promovare a turismului în municipiul Constanța?

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii