Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început construcţia pasarelelor pietonale din Mamaia (galerie foto)

ro

21 Sep, 2013 00:00 4772 Marime text
Administraţia locală constănţeană a susţinut, ieri, o conferinţă de presă cu ocazia începerii lucrărilor de construcţii aferente proiectului „Îmbunătăţirea accesului în staţiunea Mamaia prin construirea unor pasarele pietonale”. Este vorba despre construirea a trei pasarele pietonale în Mamaia: pasarela „Iaht”, localizată la intrarea sudică a staţiunii, în zona Satului de Vacanţă, pasarela „Năvod şi pescăruşi”, poziţionată în zona Cazino Mamaia, şi pasarela „Val retro”, în apropiere de Hotel Rex.
Valoarea proiectului se ridică la 10.592.525,58 de lei, din care contribuţia Uniunii Europene este de 6.880.807,76 de lei, a Guvernului României de 1.511.465,56 de lei, iar a beneficiarului (municipiul Constanţa) de 2.200.252,26 lei.

Potrivit declaraţiilor viceprimarului Decebal Făgădău, municipalitatea intenţionează să inaugureze cele trei pasarele la data de 1 decembrie. Antreprenorul general al acestui proiect este SC Polaris M Holding SRL, iar antreprenori - SC Mobitom SA şi SC Flash Lighting Service SRL.

Pe perioada lucrărilor la cele trei pasarele, în staţiunea Mamaia vor fi trasate treceri de pietoni provizorii, care însă ulterior vor fi desfiinţate. De reţinut este că în locurile în care acum sunt treceri de pietoni şi vor fi construite pasarele, la finalizarea lucrărilor nu vor mai exista trecerile de pietoni. Este vorba doar despre cele trei zone prevăzute cu pasarele pietonale, în restul staţiunii marcajele pietonale urmând să funcţioneze ca şi până în prezent.

„Pasarelele în sine vor fi nişte obiecte de artă, vor fi desfiinţate nişte treceri de pietoni, vor fi utilizate numai aceste pasarele, se va fluidiza mult traficul”, a declarat primarul Constanţei, Radu Mazăre. „Mamaia va fi foarte spectaculoasă datorită acestor pasarele”, s-au lăudat şeful municipalităţii constănţene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii