Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost pusă piatra de temelie a bisericii din Poarta Albă ÎPS Teodosie s-a rugat pentru binefăcători (galerie foto)

ro

22 Oct, 2012 01:00 2511 Marime text
poarta_alba.jpgCredincioşii din Poarta Albă s-au adunat ieri la rugăciune în locul unde într-un an de zile va fi ridicată Biserica cu hramul Sfinţii Trei Ierarhi. În mijlocul enoriaşilor s-a aflat Înaltpreasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

În prezenţa a zeci de localnici, ÎPS Teodosie însoţit de un sobor de preoţi a oficiat slujbapunerii pietrei de temelie a bisericii şi înfigerea crucii. La eveniment au participat primarul Vasile Delicoti, viceprimarul Ionuţ Daniel Farcaş, deputatul Constantin Chirilă, primarul de la Castelu, Nicolae Anghel dar şi consilieri locali. ÎPS Teodosie s-a rugat în timpul slujbei pentru sănătatea ctitorilor acestei biserici şi a constructorilor acesteia.

Biserica care poartă hramul Sfinţilor Trei Ierarhi: Vasile, Grigore şi Ioan este amplasată în apropierea Căminului de bătrâni din cartierul Via. Potrivit primarului, cei 1.200 de credincioşi din zona de nord a comunei se roagă într-o biserică improvizată în spaţiul unei foste cantine. Primarul Vasile Delicoti şi-a propus ca împreună cu Arhiepiscopia Tomisului să realizeze până la sfârşitul anului fundaţia viitoarei construcţii, ca din primăvară să înceapă ridicarea zidurilor. Banii pentru construcţia bisericii vor veni de la autoritatea locală şi din donaţii.

Hramul bisericii va fi prăznuit în data de 30 ianuarie, de sărbătoarea Sfinţii Trei Ierarhi, închinată Sfântului Vasile cel Mare, Sfântului Grigorie Teologul şi Sfântului Ioan Gură de Aur.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii