Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:30 01 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA-n amiaza mare Horia Constantinescu, despre examenul pe care nu l-a promovat

ro

01 Oct, 2021 13:28 818 Marime text
  • Invitatul de astăzi de la „ZIUA-n amiaza mare“ este Horia Constantinescu în postura de fost director interimar al Direcției de Servicii Publice a instituției.
Nu a promovat examenul pentru obținerea funcției de director general, deși a candidat singur. Putea rămâne în primărie, dar a preferat să își dea demisia.

Cu toate astea, susține că „a fost o onoare” pentru el că a lucrat alături de primarul Vergil Chițac și de echipa acestuia.

De astăzi, Horia Constantinescu se întoarce la Comisariatul pentru Protecția Consumatorului, spune el.

(...) Nu am promovat (...). Sunt absolvent de drept, nici pentru licență nu a trebuit să învăț o zi jumate acte normative. Nu pot fi mulțumit pentru că sunt o fire critică și autocritică. Am luat undeva la 61 și ceva.

Nu vreau să nasc o teorie a conspirației că trebuia să plec cumva din primărie, dar, da, iau în calcul și aceasta varianta

Deseori am auzit sintagma – „un comisar care vine și verifică nu e cel mai potrivit în administrația locală” pentru că sunt incisiv

În discuțiile cu reprezent societății de salubrizare (...) consider că pentru a putea înțelege un fenomen trebuie să asculți toate părțile implicate. Parte dintre constănțeni confundă așezatul sacului de gunoi lângă pom cu locul unde care ar trebui acesta să stea. (...) Același personal e nevoit să revină de câteva ori”

Horia Constantinescu, despre deciziile nepopulare luate de primărie – regulamentul parcărilor, problema funcționarii societăților comerciale în Mamaia etc.

Am spus-o și o să o tot repet. Daca aș fi vrut să fiu o persoană populară (...) mă făceam lăutar.

Am făcut o tură prin oraș și am arătat „atâtea locuri de parcare vor fi scumpe!”. Am discutat cu domnul primar și am spus că predictibilitatea încasării din niște abonamente (...) este mai interesantă.

De ziua mea am fost într-o stațiune din Sicilia. Bineînțeles că am rămas blocat (...) am vrut să văd cât e parcarea, cum sunt becurile. Parcarea, dacă vrei să te duci în centrul istoric, într-o zonă frecventată de mulți turiști, costă mult.

Sunt operatori economici cu investiții majore în stațiunea Mamaia. (...) trebuie să-și poată continua afacerile.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii