Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua internațională împotriva testelor nucleare

ro

29 Aug, 2021 14:23 1266 Marime text

 
  • La 29 august, la nivel mondial, este marcată anual Ziua internaţională împotriva testelor nucleare ("International Day Against Nuclear Tests") pentru a atrage atenţia asupra efectelor negative pe care le au testele cu arme nucleare, scrie Agerpres.

În data de 2 decembrie 2009, a 64-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a declarat 29 august Ziua internaţională împotriva testelor nucleare.

În această zi sunt organizate diverse activităţi la nivel mondial, care includ, printre altele, organizarea de seminarii, conferinţe, expoziţii, concursuri, apariţia de publicaţii, cursuri în instituţiile academice, programe în mass-media. Numeroase evenimente sunt programate să se desfăşoare şi la sediul ONU.

Totodată, această zi are ca scop educarea publicului şi sensibilizarea cu privire la efectele pe care le are efectuarea acestor teste cu arme nucleare şi conştientizarea necesităţii de a le pune capăt, pentru atingerea obiectivului de a avea o lume fără arme nucleare. 

România a semnat Tratatul privind interzicerea totală a testelor nucleare la 24 septembrie 1996 şi l-a ratificat la 4 octombrie 1999, conform www.mae.ro.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii