Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua internațională a scrierii scrisorilor

ro

07 Dec, 2020 00:00 2319 Marime text
  • Privite ca ceva „depășit“ la acest moment, scrisorile își păstrează farmecul, evenimentele pe care le cuprind rămânând nemuritoare, prinse între paginile ce foșnesc ușor.
  • Ziua internațională a scrierii scrisorilor vine să reamintească omului din prezent de cel din trecut
La data de 7 decembrie este marcată Ziua internațională a scrierii scrisorilor.
 
Într-o lume în care trăim sub imperiul „imediatului“ și sub semnul comunicării instante, nemijlocite cu greu putem înțelege răbdarea de care un om trebuia să dea dovadă, în trecut, pentru a afla răspunsul la o întrebare, de pildă, ori pentru a afla vești despre cei dragi.
 
Privite ca ceva „depășit“ la acest moment, scrisorile își păstrează farmecul, evenimentele pe care le cuprind rămânând nemuritoare, prinse între paginile ce foșnesc ușor.
 
De-a lungul a sute de ani, scrisorile au legat oameni aflați la mii de kilometri depărtare, au purtat vești îndelung așteptate ori temute și au reprezentat, arc peste timp, mângâiere a celor ce au rămas cu privire la cei ce s-au dus în alte lumi.
 
În acest sens, Ziua internațională a scrierii scrisorilor vine să reamintească omului din prezent de cel din trecut, să îi amintească de unde a plecat, pentru a vedea întregul drum impresionant pe care l-a parcurs pentru a ajunge unde se află astăzi.
 
Citește și:

„Infracțiuni legate de serviciu“ Scrisori semnate de Nicolae Iorga, dispărute de mai bine de doi ani. Cine se ocupă de caz
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii