Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internațională a Prieteniei. Cum recunoaștem un prieten adevărat

ro

30 Jun, 2021 08:26 1553 Marime text
  • Ziua internaţională a prieteniei, marcată în fiecare an la 30 iulie, a fost adoptată oficial de ONU în 2011, se arată pe www.un.org.

Ziua internaţională a prieteniei se bazează pe recunoaşterea relevanţei şi importanţei prieteniei ca un sentiment nobil şi valoros în viaţa fiinţelor umane din întreaga lume. E ziua în care, indiferent de etnie şi de sex, se fac conexiuni şi empatii.

„Un prieten este un dar pe care ți-l faci singur.”-Robert Louis Stevenson

Cum recunoaștem un prieten adevărat

Un prieten adevărat este acea persoană care rămâne alături de noi în orice situație. Este acel om pe care te poți baza în orice moment al vieții. Acel om care se bucură pentru reușitele tale, îți oferă sprijin atunci cand greșești sau te afli într-o perioadă mai dificilă. În preajma unui prieten adevărat ești liber să fii tu însuți și te simți în largul tău. Se spune că dacă o prietenie durează mai mult de șapte ani, înseamnă că va dura toată viața.

Cum sărbătorim prietenia

Ziua prieteniei este o ocazie să le amintim prietenilor noștri cât de mult înseamnă pentru noi. Este o zi în care ne exprimăm recunoștința față de cei dragi.

Putem să alegem un cadou simbolic, cum ar fi o carte , o brățară sau ceva reprezentativ ce ne aduce aminte de un eveniment din trecut.

O ieșire în oraș sau în natură este o modalitate de a oferi cel mai de preț dar- timpul nostru.

Un mesaj sugestiv în care ne exprimăm iubirea și recunoștința este o altă idee care va pune cu siguranță un zâmbet pe chipul prietenilor noștri.


Sursă foto: ZIUA de Constanța


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii