Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

8 iunie - Ziua internațională a prietenilor buni

ro

08 Jun, 2021 07:34 12882 Marime text

 
  • La data de 8 iunie se celebrează Ziua internațională a prietenilor buni. 
Prietenia e lucrul cel mai greu de explicat. Nu este ceva ce se poate învata la scoala. Dar daca nu ai învatat ce înseamna prietenia înseamna ca nu ai învatat nimic. - Muhammad Ali

Ziua internaţională a prieteniei se bazează pe recunoaşterea relevanţei şi importanţei prieteniei ca un sentiment nobil şi valoros în viaţa fiinţelor umane din întreaga lume. E ziua în care, indiferent de etnie şi de sex, se fac conexiuni şi empatii.

Unele ţări, deşi sărbătoresc Ziua prieteniei, o fac la alte date. De exemplu, în Argentina şi Brazilia ziua dedicată prieteniei este 20 iulie, pe când în Finlanda şi Estonia această zi coincide cu cea a Sfântului Valentin. În Peru, începând cu 2009, ''El Dia del Amigo'' are loc în prima duminică a lunii iulie. 

În orice dată şi în orice fel ar fi sărbătorită, în compania celor dragi, online, prin corespondenţă sau telefon, prietenia trăieşte prin loialitate, sinceritate şi încredere şi nu are graniţe de timp sau spaţiu şi de aceea cel mai bun fel de o celebra este a menţine mereu viu spiritul ei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii