Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Drapelului, marcată la Tulcea (FOTO)

ro

26 Jun, 2023 11:21 998 Marime text

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat, astăzi, la ceremonialul militar și religios organizat de Instituția Prefectului – Județul Tulcea și Garnizoana Tulcea pentru a marca Ziua Drapelului.

Proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, Ziua Drapelului Național este marcată, anual, prin astfel de manifestări, cu un caracter evocator sau științific, dar și prin ceremonii militare specifice, ce au menirea de a reuni românii în fața celor mai importante elemente definitorii ale României., transmite Consiliul Județean Tulcea. 

„La mulți ani de Ziua Drapelului! Putem să legăm istoria drapelului de istoria neamului nostru, e ca un fir roșu care vine din trecutul nostru și se duce spre viitor. Vreau să vă spun un singur lucru: cred că ar trebui să ne iubim mai mult simbolurile, mă refer la imn, la drapel și la stemă.

Toate acestea au o anume simbolistică. Cele trei culori, roșu galben și albastru, care ne pătrund în toată ființa noastră, înseamnă libertate – culoarea albastru, dreptate – galbenul, frăție – roșu. Aceste trei culori sunt, împreună, ființa neamului nostru.

Să ne iubim mai mult valorile, să ne iubim mai mult simbolurile, să ne iubim mai mult între noi! La mulți ani, români! La mulți ani, tulceni!“, a transmis, în cadrul manifestărilor, vicepreședintele Mihai Huleni.

 
foto: Consiliul Județean Tulcea


Citește și: Ciolacu, mesaj de Ziua Drapelului- „Sub culorile sale ne afirmăm identitatea“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii