Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de tone de îngrășăminte chimice, indisponibilizate de polițiști (galerie foto)

ro

15 Jan, 2020 14:03 1358 Marime text
Polițiștii au indisponibilizat peste 50 de tone de îngrăşăminte chimice, depozitate ilegal, în urma unor percheziții efectuate în județul Alba.

La data de 14 ianuarie 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sprijiniți de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi Substanțe Periculoase, au efectuat două percheziții, pe raza comunei Cergău, județul Alba, în două locații, unde au identificat 54.450 de kilograme de îngrășăminte chimice, pe bază de azot.

În fapt, un bărbat de 37 de ani, din comuna Cergău, nu putut prezenta documente legale de proveniență a îngrășămintelor și nici nu ar fi fost autorizat să depoziteze astfel de substanțe.

În cauză, polițiștii au înregistrat un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase, precum şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate și continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj.

Întreaga cantitate de îngrășăminte, în valoare de peste 100.000 de lei, a fost indisponibilizată și depozitată în condiții de siguranță.

La acțiune au participat și specialiști din cadrul Gărzii de Mediu Alba.

Sursa foto: Poliția Română
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii