Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 04 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Vești bune pentru părinții din Constanța! Se redeschid creșele la capacitate maximă!

ro

06 Aug, 2021 15:56 2237 Marime text
Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu a anunțat pe pagina sa de Facebook că se vor deschide toate creșele la capacitate maximă și astfel se va rezolva o problemă cu care se confruntă părinții care au încercat să își înscrie micuții la creșă. 

„VESTE BUNĂ PENTRU MAME!
Ca urmare a insistențelor noastre, a multor adrese trimise, cu contribuția importantă a doamnelor director Poptile Monica si Clipotă Cristina din cadrul D.G.A.S.Constanța, guvernul României a publicat Ordinul nr. 663/2021 care vizează redeschiderea creșelor la capacitate maximă. Mă bucur pentru această victorie legislativă obținută de echipa noastră pentru că rezolvă o problemă mai mult decât serioasă nu numai la nivelul Constanței, ci și la nivel național.
Pandemia COVID-19 a avut un impact serios asupra tinerelor mame. Imposibilitatea de a apela la un sistem instituționalizat dedicat copilașilor, și aici mă refer în special la creșe, a creat probleme serioase în rândul familiilor cu copii mici.
Îmbunătățirea condițiilor pentru tinerele familii constănțene este o prioritate constantă și voi face tot ce ține de mine să forțăm executivul în a prioritiza grija pentru mame si copilași. Totodată noi proiecte vor fi generate de către administrația constănțeană în această direcție“ - este mesajul transmis de viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu pe pagina sa de Facebook. 

UPDATE. Oficial de la Primăria Constanța

Vești bune! Se redeschid creșele la capacitate maximă! Și nu doar în Constanța

În urma insistențelor conducerii Primăriei Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială și a numeroaselor adrese transmise către Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, Guvernul României a emis zilele trecute un ordin prin care creșele din toată țara pot funcționa din nou la capacitate maximă.

O contribuție valoroasă au avut și solicitările multiple venite din partea mămicilor din Constanța, care ajunseseră la capătul răbdării pentru că nu mai aveau soluții. Vocea lor a ajuns la urechile Guvernului, care în cele din urmă a răspuns apelului municipalității constănțene.

Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu: „Mă bucur pentru această victorie legislativă obținută de echipa noastră pentru că rezolvă o problemă mai mult decât serioasă nu numai la nivelul Constanței, ci și la nivel național. Pandemia COVID-19 a avut un impact serios asupra tinerelor mame. Imposibilitatea de a apela la un sistem instituționalizat dedicat copilașilor și aici mă refer în special la creșe, a creat probleme serioase în rândul familiilor cu copii mici.

Îmbunătățirea condițiilor pentru tinerele familii constănțene este o prioritate constantă și voi face tot ce ține de mine să avem sprijinul Executivului în a aduce în prim plan grija pentru mame și copii. Complementar, administrația constănțeană va genera noi proiecte în această direcție".


Sursa foto: Primăria Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii