Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:04 22 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vești bune Au început lucrările de conservare la Cazinoul din Constanţa. Când vor fi finalizate (galerie foto+video)

ro

22 Oct, 2018 11:45 9667 Marime text
Săptămâna trecută, edilul municipiului Constanța, Decebal Făgădău a anunțat că lucrările de punere în siguranță a Cazinoului din Constanța vor începe pe data de 22 octombrie și vor fi finalizate pe 14 noiembrie de Ziua Dobrogei.
 
Iată că azi, Cazinoul a fost îngrărit, semn că autoritatea pubică locală s-a ținut de cuvânt. Pentru început, clădirea emblematică a Constanței a fost îngrădită de un gard metalic.
 
Lucările sunt realizate de o companie, cu care municipalitatea a încheiat un parteneriat, iar lucrările nu vor costa nimic. Primarul a refuzat să dezvăluie numele companiei care va lucra pro bono. "Toate la timpul lor" a punctat Decebal Făgădău.


 
Tot primarul Decebal Făgădău a  subliniat faptul că, din campania Neversea privind salvarea cazinoului s-au adunat 25.000 de euro, bani care vor fi folosiți pentru Cazino. ”În primul meu mandat, vom începe lucrările de reabilitare a cazinoului" a punctat edilul șef al municipiului Constanța.
 
Reamintim că, Municipiul Constanţa a emis pe data de 12 octombrie certificatul de urbanism nr. 3754. Actul presupune „Lucrări de punere în siguranţă a construcţiei monument istoric Cazino Constanţa în regim de urgenţă conform art. 7 (16) Legea nr. 50/1991“. Recent, Primăria Municipiului Constanţa a semnat contractul privind actualizarea documentaţiei care va sta la baza restaurării şi consolidării clădirii simbol a oraşului Constanţa. Cea care se va ocupa de acest contract este o firmă din Iaşi, Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii