Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Dîncu, întrevedere cu ministrul francez al forțelor armate la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu

ro

15 Jun, 2022 20:16 937 Marime text
Vasile Dîncu, foto: Facebook/ Vasile Dîncu
 
  • Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a avut marți, 14 iunie, în Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, o întrevedere cu noul ministru francez al forțelor armate, Sébastien Lecornu.


Agenda de discuții a inclus subiecte referitoare la cooperarea bilaterală, precum și în cadrul NATO și UE, cu accent pe eforturile aliate de consolidare a posturii de descurajare și apărare de pe flancul estic al Alianței, Noul Concept Strategic al NATO și deciziile importante care urmează să fie luate în perioada următoare, în cadrul reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, respectiv Summit-ul NATO de la Madrid.

De asemenea, ministrul român al apărării a reiterat aprecierea pentru eforturile Franței, în calitate de națiune cadru, pentru constituirea grupului multinațional de luptă din România, punctând importanța demersului pentru securitatea întregii Alianțe.

În ceea ce privește colaborarea în cadrul Uniunii Europene, au fost salutate rezultatele pozitive înregistrate de Franța pe timpul Președinției Consiliului UE, care urmează să se încheie la finalul acestei luni, cu repere importante pentru consolidarea rolului Uniunii.


De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre situația de securitate regională, manifestând sprijinul constant pentru Ucraina.

 La finalul întrevederii, cei doi miniștri au semnat, în prezența prim-ministrului Nicolae Ionel Ciucă, o scrisoare de intenție privind cooperarea celor două ministere ale apărării în domeniul înzestrării Forțelor Navale Române cu echipamente navale de ultimă generație, necesare îndeplinirii misiunilor la Marea Neagră.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii