Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Va fi întronizat mitropolitul Iacob de Durostorum la Silistra. Fostul mitropolit, Ambrozie, a trecut la Domnul infectat cu Covid

ro

31 Oct, 2020 04:09 3160 Marime text
  • Astăzi ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, va sluji în Bulgaria.

Acolo va participa la Sfânta Liturghie și la întronizarea noului mitropolit, ÎPS Iacob de Durostorum, la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Silistra.

Înaltul ierarh de la Silistra vine în această înaltă funcție după ce, la 18 august anul acesta, mitropolitului Ambrozie de Durostorum, a trecut la Domnul în urma infectării cu Covid-19.

Liturghia urmată de parastas a fost prezidată de IPS Antonie, Mitropolitul bulgar al Europei Occidentale și Centrale. Din sobor au făcut parte Episcopul Visarion al Tulcii și Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului.

La finalul slujbei, ierarhii au oficiat o slujbă de pomenire și la mormântul Mitropolitului Ambrozie.

Mitropolitul Ambrozie de Durostorum a trecut la cele veșnice în data de 18 august 2020 în urma infectării cu Covid-19, la vârsta de 78 de ani.

Ierarhul a condus Mitropolia de Durostorum din ianuarie 2010.

Despre Mitropolia Durostorum

Potrivit crestinortodox.ro, Mitropolia Durostorului este una dintre cele mai vechi mitropolii.

Durostorum (orașul Silistra de azi) a fost cândva ultimul centru militar al Imperiului Roman și de aceea creștinismul a pătruns aici înca din secolul I.
De aici provin mulți mucenici.

Imperiul Roman își avea aici dislocată o legiune proprie care asigura apărarea dinspre nord și foarte mulți soldați erau creștini în acele timpuri, printre care și Sfântul Dasie.
 
Foto credit: Episcopia Tulcii

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii