Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou plafon de 1,5 miliarde de lei pentru Programul Noua Casă în acest an. Care sunt noile condiții pentru asigurarea locuințelor (VIDEO)

ro

02 Mar, 2022 15:17 1480 Marime text
Programul "Prima Casă" va continua!


Programul va avea un plafon de 1,5 miliarde de lei, iar beneficiarii vor fi obligaţi să încheie poliţe de asigurare împotriva tuturor riscurilor, potrivit unei Hotărâri de Guvern adoptată miercuri.
 

"Potrivit acestei hotărâri aprobate astăzi, va continua programul cu un nou plafon acordat garanţiilor care vor putea fi emise în cursul acestui an, de 1,5 miliarde de lei.


Prin acest act normativ a fost introdusă o modificare potrivit căreia beneficiarii vor avea obligaţia să încheie poliţie de asigurare împotriva tuturor riscurilor, conform normelor interne proprii ale finanţatorilor, pe toată durata finanţării garantate la o valoare acceptată de o societate de asigurare, dar nu mai puţin decât valoarea de piaţă a locuinţei.


Prevederea se va aplica tuturor creditelor garantate în cadrul programului 'Noua casă', pentru poliţie de asigurare încheiate după data intrării în vigoare a prezentei hotărâri", a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.



De la lansarea programului 'Prima casă', în 4 iunie 2009, până la finalul anului trecut, au fost acordate 321.073 de garanţii şi promisiuni de garantare, în valoare totală de 29,90 miliarde de lei.


Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii