Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:46 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost procuror al Parchetului Curţii de Apel Constanţa, şeful Secţiei de Combatere a Corupţiei din DNA

ro

23 May, 2018 00:00 2036 Marime text

Gheorghe Popovici, fost procuror din circumscripţia Parchetului Curţii de Apel Constanţa, rămâne şeful Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie!
 
Potrivit datelor oficiale, prelungirea este valabilă în perioada 21 mai - 20 noiembrie.
 
Amintim că Gheorghe Popovici a fost numit în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea, unitate de parchet aflată în circumscripţia Parchetului Curţii de Apel Constanţa. Numirea a fost făcută prin decretul nr. 171/1998.
 
Magistratul a instrumentat dosare precum cel al Alinei Mihaela Bica, fostul procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), al lui Cristian Victor Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4 Bucureşti, deferit Justiţiei în cazul „Colectiv“.
 
Gheorghe Popovici l-a trimis în judecată şi pe omul de afaceri din Constanţa Gabriel Sorin Strutinsky, magistratul lucrând şi la dosarul în care Sorin Blejnar, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a fost condamnat la cinci ani de închisoare de judecătoarea Corina Ciobanu, din Curtea de Apel Bucureşti. Alături de Blejnar, Florin Dan Secăreanu, fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, şi Viorel Comăniţă, fost şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, au fost condamnaţi la câte cinci ani de detenţie. În prezent, cauza se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. În dosar, DNA arată că bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu suma de 242.642.205,44 de lei (aproximativ 56 de milioane de euro).

Ti-a placut articolul?

Comentarii