Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:05 20 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tranzacție de milioane de euro! Cu cât vinde Grand Plaza Hotel Complexul Neptun și terenul Tenis Delta

ro

08 Apr, 2021 00:00 1505 Marime text
  • Prețul pentru care Grand Plaza Hotel va vinde imobilele din Neptun se ridică la 5 milioane de euro.
  • Cumpărătorul este Onix Residence București.
  • Marian Ovidiu Iuliu, președintele Consiliului de Administrație al Grand Plaza Hotel a fost împuternicit să ducă la îndeplinire hotărârile Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor.
  • În 2019, profitul net al Grand Plaza Hotel a fost 7.934.181 de lei.

Complexul Neptun și terenul Tenis Delta, ambele din Neptun, vor fi vândute pentru 5 milioane de euro.

Hotărârea a fost luată de acționarii Grand Plaza Hotel, compania care deține cele două imobile. Cumpărătorul este firma Onix Residence, din București.

Informațiile privind vânzarea bunurilor au fost publicate recent în Monitorul Oficial al României.
 

Date despre vânzare

Conform datelor oficiale, acționarii au aprobat vânzarea imobilelor „Complex Neptun“, situat în Neptun și compus din teren în suprafață de 28.724,16 mp și construcțiile ridicate pe o parte din acesta.

Mai exact, construcțiile respective sunt reprezentate de Complexul Neptun, parter – restaurant + piscină, tip P+8E – Hotel, cu o suprafață construită la sol de 3.884 mp.

De asemenea, se vând și „bunurile mobile de natura mijloacelor fixe și obiectelor de inventar ce deservesc bunul imobil“, dar și dreptul de folosință al numelui comercial Complex Neptun.

Tranzacția include și un teren intravilan în suprafață de 1.225 mp, situat în Neptun, denumit teren Tenis Delta.

Așa cum am precizat, cumpărătorul este societatea cu răspundere limitată Onix Residence, din București, iar prețul de vânzare este de 5 milioane de euro, TVA fiind aplicat prin regimul taxării inverse.

Marian Ovidiu Iuliu, președintele Consiliului de Administrație al Grand Plaza Hotel a fost împuternicit să ducă la îndeplinire hotărârile Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor.
 

Ce spune Registrul Comerțului

Potrivit Registrului Comerțului, consultat la data de 7 aprilie 2021, societatea Grand Plaza Hotel SA a fost înființată în 1994 și provine, potrivit Registrului Comerțului, din divizare parțială.

Capitalul social subscris este de 19.604.602,5 lei, integral vărsat, iar firma se ocupă cu hoteluri și alte facilități de cazare similare.

Acțiunile firmei sunt împărțite între Tresela Investments Limited, cu sediul în Cipru, cu 24,9866%, Tatika Investments Limited, cu sediul în Cipru, cu 74.8177% din capitalul social și o listă cuprinzând 125 de acționari persoane fizice, cu o cotă de participare la beneficii și pierderi de 0,1957%.

Președintele Consiliului de Administrație este Marian Ovidiu Iuliu, acesta având și calitatea de administrator neexecutiv.

Director general este Daniel Ben-Yehuda, iar ceilalți administratori neexecutivi sunt Dan Codrean și Dumitra Iordache.
Auditorul firmei este Deloitte Audit SRL, din București..
.
În 2018, numărul angajaților a fost 226, profitul net s-a ridicat la 8.774.853 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost de 55.454.996 de lei.

În 2019, numărul salariaților a fost 230, profitul net a fost 7.934.181 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost 61.568.405 lei.


Citește și:

S-au împărțit dividendele Pomacost, actuală Garden Shop Services! Cine cât a luat
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii