Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe terenuri, scoase din nou la vânzare de Neptun Olimp SA. Un teren, parte a unui litigiu mai vechi

ro

17 Feb, 2023 00:00 3823 Marime text
  • Ședința va avea loc la jumătatea lunii martie 2023
 
Conducerea societății Neptun Olimp SA este convocată în ședință pentru a scoate la vânzare niște bunuri pe care le deține. Decizia a fost afișată recent în Monitorul Oficial al României.
 
Astfel, Consiliul de Administraţie al Societăţii Neptun Olimp SA, cu sediul în Neptun a aprobat convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor pentru data de 16.03.2023, ora 12.00, la sediul societăţii.
 
Pe ordinea de zi se află următoarele puncte de discuție:
 
  1. Aprobarea procedurii privind reluarea vânzării prin negociere directă pentru cele trei suprafeţe de teren din Eforie Nord, jud. Constanţa, respectiv suprafaţa de teren de 4.991 mp aferentă Complexului Astoria, suprafaţa de teren de 1.090 mp aferentă activului Cămin Personal şi suprafaţa de teren de 1.565 mp aferentă activului Vila Verde.
  2. Împuternicirea Directorului General al societăţii Neptun Olimp - S.A. în vederea semnării documentelor necesare privind înregistrarea şi publicarea hotărârii AGEA.
 
Litigiul de la Astoria
 
Cea mai interesantă vânzare este cea a terenului pe care funcționează Complex Astoria din Eforie Nord. Prețul de vânzare este de peste 1,6 milioane de euro, cum era precizată în decizia luată încă din august 2022. „Terenul aferent este într-adevăr scos la vânzare acum prin negociere directă. În urmă cu câțiva ani, a fost vândut complexul, iar în contract exista o clauză prin care noii proprietari vor putea cumpăra prin negociere directă terenul de sub incintă”, ne-a punctat conducerea Neptun Olimp SA, în august 2022.
 
„Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Societăţii Neptun - Olimp - S.A., cu unanimitate de voturi a acţionarilor prezenţi, aprobă vânzarea prin negociere directă a suprafeţei de teren de 4.991 mp aferentă activului Complex Astoria din Eforie Nord, jud. Constanţa, către proprietarul construcţiei, în următoarele condiţii:
– Suprafaţa de teren: 4.991 mp;
– Metoda de vânzare: negociere directă;
– Preţul de pornire al negocierii: 335 euro/mp + TVA;
– Preţul minim de vânzare: 1.672.000 euro + TVA;
– Modalitatea de plată integral, în termen de 10 zile de la semnarea contractului;
– Preţul achiziţionării dosarului de prezentare al activului: 1.000 lei”
 
În speța de mai sus, a existat și un litigiu pentru terenul menționat între Neptun Olimp SA și fostul proprietar, George Copos. Neptun Olimp i-a vândut omului de afaceri George Copos, în 2002, complexul Astoria din Eforie Nord. SC Ana Hotels SA, deținută de George Copos, a refuzat cumpărarea terenului, motivând că valorile stabilite erau foarte mari. În 2017, Copos a scos la vânzare imobilul care a fost cumpărat de firma familiei lui Marian Butnaru, pentru suma de 2 milioane de euro.
 
Ulterior, complexul a fost cumpărat, în anul 2017, de firma Hermes SRL, aparținând familiei lui Marian Butnaru, fostul şef al Autorităţii Rutiere Române (ARR) – Constanţa și consilier local din Medgidia.
 
Judecătoria a respins acțiunea SC Neptun Olimp prin care a chemat în instanță cele două firme, urmând ca și Tribunalul Constanța să ia aceeași decizie definitivă, în anul 2021.
 
Totodată terenul de 1.090 mp din Eforie Nord, pe care funcționează Cămin Personal este scos la vânzare pentru suma de 275 euro/mp.
 
„Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Societăţii Neptun - Olimp - S.A., cu unanimitate de voturi a acţionarilor prezenţi, aprobă vânzarea prin negociere directă a suprafeţei de teren de 1.090 mp aferentă activului Cămin Personal, din Eforie Nord, jud. Constanţa, către proprietarul construcţiei, în următoarele condiţii:
– Suprafaţă de teren: 1.090 mp;
– Metoda de vânzare: negociere directă;
– Preţul de pornire al negocierii: 275 euro/mp + TVA;
– Preţul minim de vânzare: 299.800 euro + TVA;
– Modalitatea de plată: integral, în termen de 10 zile de la semnarea contractului;
– Preţul achiziţionării dosarului de prezentare al activului: 1.000 lei”
 
Neptun Olimp SA
 
În anul 1991 a fost înființată societatea, cu sediul social în Neptun, municipiul Mangalia, pe strada Plopilor. Acționari sunt Transilvania Investments Alliance SA (fostă SIF Transilvania) – 41,1848%, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului – 52,2156%, Acționari listă – persoane juridice – 0,5595% și Acționari Listă persoane fizice – 6,0401%. Administrator sunt Dănuț Culețu, Nicola Răzvan Cătălin, Damian Mihai Cezar, Ionel Damian, Ioan Șerban Tănase. Censor este Romar-Co Audit SRL.
 
În anul 2021, societatea a raportat 19 salariați, o cifră de afaceri de 2.486.639 lei și o pierdere de 2.491.271 lei.
 
Transilvania Investments Alliance SA (fostă SIF Transilvania)
 
SIF Transilvania (SIF3), prin acționarii săi, au decis pe 28 ianuarie 2022 schimbarea numeului în Transilvania Investments Alliance. Înființată în anul 1992, societatea are sediul social în Brașov, pe strada Nicolae Iorga nr. 2. Acționarii sunt reprezentanți de o listă conform Legii 55/1995, reprezentând 100% din capitalul social.
 
Președintele directoratului este Radu Claudiu Roșca, vicepreședinte fiind Stela Corpacian. Prodan Paul-George, Radu Momanu, Abrudan Patrițiu, Marius Petre Nicoară, Constantin Frățilă sunt membri în consiliul de supraveghere, iar Theo Dorian Buftea este director general adjunct. Censor este Mazars Romania SRL, reprezentată de Răzvan Butucaru.
 
În anul 2021, firma a raportat 36 de salariați, la o cifră de afaceri de 193.225.144 lei, cu un profit de 96.611.495 lei.
 
De pe lista din conducerea fostei SIF Transilvania, regăsim un nume sonor pe plan local, Constantin Frățilă. Potrivit confidas.ro, acesta apare și în firmele Global Building Investment SA – 50%, Alcorex Building SRL – 100%, SCUT SA – 43,22%, COMCM SA –32,7508%, Konstadt Papier Technik SA – 25%, Aro-Palace SA – administrator, Transilvania Investments Alliance SA – membru consiliu supraveghere, Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră SA – administrator.
 
Omul de afaceri Constantin Frățilă, care la începutul anilor 90 era un cunoscut arbitru de fotbal, de primă divizie, este unul dintre cei mai avuți constănțeni, numele lui figurând în Top 300 al revistei Capital.
 

PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Se încearcă din nou vânzarea unor terenuri ale Neptun Olimp

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii