Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Maramureș Traficul autovehiculelor pe podul transfrontalier care traversează râul Tisa, la Sighetu Marmaţiei, va fi restricţionat la greutatea maximă de 2,5 tone

ro

12 Nov, 2023 15:51 912 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • Traficul autovehiculelor pe podul transfrontalier care traversează râul Tisa, la Sighetu Marmaţiei, va fi restricţionat, începând de duminică seara, de la greutatea maximă admisă de 3,5 tone la cea de 2,5 tone, informează Poliţia de Frontieră.
     
Traficul autovehiculelor pe podul transfrontalier care traversează râul Tisa, la Sighetu Marmaţiei, va fi restricţionat, începând de duminică seara, de la greutatea maximă admisă de 3,5 tone la cea de 2,5 tone, informează Poliţia de Frontieră, conform Agerpres.

„Începând de azi, 12 noiembrie 2023, de la ora 20.00, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis să impună o restricţie cu privire la greutatea autovehiculelor care tranzitează pe podul istoric ce leagă România de Ucraina, din cauza degradării acestei construcţii. Drept urmare, se reduce masa maximă admisă a autovehiculelor care pot tranzita prin PTF Sighetu Marmaţiei, de la 3,5 la 2,5 tone. Această decizie a fost luată pentru asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă!”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan.


Podul transfrontalier peste râul Tisa, o construcţie din lemn, având un singur sens de intrare/ieşire şi două alei pietonale, a fost dat în folosinţă la începutul anului 2000, pentru a asigura o mai bună legătura cu Ucraina. De-a lungul anilor, podul a mai fost recalibrat, însă construcţia din lemn se degradează constant.

Podul de la Sighetu Marmaţiei asigură conexiunea cu localitatea Solotvino din Ucraina, fiind singurul punct de trecere a frontierei pe cale rutieră şi pietonală din judeţul Maramureş spre Ucraina.

Temporar, autorităţile din regiunea Transcarpatia, Ucraina au mai utilizat transportul pe calea ferată cu ecartament lat dintre Maramureş şi Ucraina, pe o linie ferată construită de sovietici în anii '50. Intrarea-ieşirea trenurilor ucrainene în Maramureş avea loc prin localităţile Câmpu Lung la Tisa şi Valea Vişeului. Deocamdată, compania feroviară din Ucraina a suspendat pe durată neprecizată traficul feroviar din şi înspre judeţul Maramureş prin cele două puncte de intrare în ţară. 


Citește și:
Poliția de Frontieră: Depistați în cala unui autocar și într-un locaș special amenajat într-un TIR, 34 de cetățeni străini intenționau să treacă ilegal frontiera

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii