Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:07 18 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tone de produse periculoase confiscate de poliţişti. Unde au avut loc controale

ro

10 Jun, 2017 12:23 996 Marime text
Polițiștii au indisponibilizat aproape 2.500 de kg. şi 388 de litri de substanţe toxice folosite pentru protecţia plantelor, în urma unei acţiuni desfăşurate, în 18 județe, pentru verificarea respectării legislației în domeniul operațiunilor cu substanțe periculoase.

În perioada 29 martie – 31 mai a.c., Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a coordonat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea respectării prevederilor legale de către agenţii economici înregistraţi sau autorizaţi să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor.
 
Polițiștii au acționat în județele Alba, Bistrița - Năsăud, Brașov, Caraș - Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara,  Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vâlcea şi Vrancea.
 
Astfel, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanțe periculoase, cu sprijinul unităţilor fitosanitare, Gărzii de Mediu şi al inspectoratelor teritoriale de muncă, au efectuat verificări şi controale la 626 de agenţi economici care efectuează operaţiuni cu acest tip de produse.
 
În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 74 de infracţiuni, dintre care 51  prevăzute de O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului, 18 prevăzute de Codul Penal și 5 la alte legi speciale. Pentru comiterea acestor fapte, poliţiştii cercetează 72 de persoane.
 
De asemenea, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 63 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 113.280 de lei.
 
Ca măsură complementară, poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării 2.446 de kg. şi 388 de litri de diverse produse de protecţie a plantelor.

Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii