Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:03 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tone de substanțe inflamabile transportate fără documente legale, descoperite într-un autocamion, în PTF Giurgiu (FOTO)

ro

04 Sep, 2023 10:25 777 Marime text
Sursă foto: Poliția de Frontieră Română
  • Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu împreună cu lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu-Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocamion, peste 20 de tone de substanțe inflamabile ce erau transportate cu încălcarea prevederilor legale.
 
Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu împreună cu lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu-Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocamion, peste 20 de tone de substanțe inflamabile ce erau transportate cu încălcarea prevederilor legale, transmite un comunicat din partea Poliției de Frontieră Română.
 
La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca Renault, un cetățean ucrainean în vârstă de 30 ani, care transporta, conform documentelor prezentate, substanțe inflamabile.
 
Cu ocazia efectuării controlului, în baza unei acțiuni comune cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu-Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, poliţiştii de frontieră au descoperit 20 tone de substanţe inflamabile constând în flacoane tip spray ce conțin gaz butan, isobutane și propane, precum și mai multe recipiente tip butoi cu acetonă. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că transportul nu îndeplinea prevederile legale.
 
Întreaga cantitate de substanțe, în valoare de aproximativ 2.500.000 lei, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii din cadrul SAESP IPJ Giurgiu și introdusă într-un depozit autorizat.
 
În prezent, faţă de șofer a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de transport, tranzit de substanțe periculoase cu încălcarea prevederilor legale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsuri legale prin unitatea de parchet, a încheiat sursa citată.
 

Citește și:
Ultimele date de la granițele României furnizate de autorități
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii