Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 29 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Timișoara Procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat

ro

28 Aug, 2023 14:24 720 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
 
  • Față de inculpat, procurorul de caz a formulat o propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, propunere admisă în data de 27.08.2023 de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Timișoara.

În data de 27 august 2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, prev. de  art. 228 alin. (1) – 229 alin. 1, lit. d) C.pen., infracțiunii de loviri sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. (2¹) lit. c) C.pen. și infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, prev. de art. 336 alin. (2) C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. (1) C.pen.

În fapt, s-a reținut că inculpatul:

- în data de 26.08.2023, în jurul orei 16:20, a sustras autoturismul marca Dacia Spring, de culoare albă, aparţinând persoanei vătămate, autoturism ce se afla parcat în spatele unui imobil situat în Mun. Timişoara, Bd. Sudului, folosind pentru pornirea acestuia cheia ce se afla în interiorul autoturismului. 

- în data de 26.08.2023, în timp ce se afla cu autoturismul marca Dacia Spring, de culoare albă, pe Str. Versului din Mun. Timişoara, a executat manevra de mers înapoi şi a lovit cu interiorul portierei stânga faţă o persoană care a încercat să intre în autoturismul în cauză pentru a-l opri, cunoscând că autoturismul a fost sustras.- de asemenea, a fost testat cu aparatul Drug Test, aparatul indicând valoare pozitivă la Amfetamină.

Față de inculpat, procurorul de caz a formulat o propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, propunere admisă în data de 27.08.2023 de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Timișoara.
„Cercetările din prezentul dosar sunt efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliția Municipiului Timișoara – Secția 2 Poliție, sub coordonarea și supravegherea procurorului de caz.
 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și arestarea preventivă nu pot să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, inculpatul cercetat în dosar fiind prezumat nevinovat până la pronunțarea unei hotărâri definitive de condamnare“, spun magistrații. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii