Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de posturi in plus in invatamant

ro

29 Aug, 2003 00:00 786 Marime text

Vesti bune pentru cei care au promovat titularizarea

Pe lista posturilor libere pentru repartizarea computerizata de pe 5 septembrie au fost introduse inca 331 * Reincadrarea s-a realizat la nivelul fiecarei unitati scolare, conducerile acestora trimitand ISJ Constanta necesarul de personal * Se va face o centralizare a catedrelor pe specialitati ramase neocupate in urma repartizarii computerizate din prima etapa

In urma reincadrarii realizate, la inceputul acestei saptamani, de Inspectoratul Scolar Constanta in vederea organizarii repartizarii computerizate pentru ocuparea catedrelor vacante, au fost introduse pe lista alte 331 de posturi libere. De asemenea, au fost eliminate alte 70 de posturi. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Constanta au precizat ca restrangerea posturilor vacante s-a facut pentru ca unele cadre didactice s-au intors la catedre. Inspectorul scolar Petrica Miu a declarat ca o alta cauza este faptul ca planul de scolarizare a fost modificat in ultimul moment de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. "Revenirea la vechiul de plan a afectat, in primul rand, grupurile scolare. Conducerile unitatilor scolare au trebuit sa evalueze din nou situatia posturilor vacante", a mentionat Petrica Miu. Reincadrarea s-a realizat la nivelul fiecarei unitati scolare, conducerile acestora trimitand ISJ Constanta lista cu necesarul de personal didactic. Prin aparitia unor noi posturi, toti cei care au promovat examenul de titularizare vor putea ocupa un loc in invatamant. In perioada 1-3 septembrie, candidatii vor reface listele cu optiuni, iar pana pe 4 septembrie acestea vor fi introduse in calculator. Repartizarea computerizata se va face pe 5 septembrie, in ordinea descrescatoare a mediilor, pe specialitati, in functie de optiuni. Inspectorul scolar Petrica Miu a mentionat ca, pana pe 6 septembrie, se va face o centralizare a catedrelor pe specialitati ramase neocupate in urma repartizarii computerizate din prima etapa. In perioada 7-8 septembrie, candidatii care au obtinut medii peste cinci la concursul de titularizare, dar care nu au fost repartizati in prima etapa, vor depune fisele de optiuni. Acesti candidati se pot inscrie pentru posturile rezervate din judetul de provenienta sau din alte judete.

A treia sesiune de repartizari

Cea de-a doua repartizare se va face pe 9 septembrie. Candidatii care nu vor reusi sa obtina un post nici de aceasta data vor participa la cea de-a treia sesiune a repartizarii catedrelor. Petrica Miu a explicat ca la aceasta sesiune vor putea lua parte si institutorii, maistrii instructori, precum si personalul didactic care nu s-a inscris la examenul de titularizare din acest an. "Institutorii si cadrele didactice de specialitate, respectiv de limba moderna, desen, muzica, educatie fizica, vor fi inclusi in cea de-a doua etapa". Repartizarea institutorilor se va face pe 10 septembrie, in cadrul unei sedinte publice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii