Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:08 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

STOP SRL investeşte lângă Mamaia Summerland „Undă verde“ de la Primăria Constanţa pentru noile blocuri ale lui Zelcă

ro

11 Mar, 2015 00:00 5119 Marime text
Investiţiile în staţiunea Mamaia par să aibă priză la public. Iar banii din aceste realizări par să tragă tot către buzunarul apropiaţilor tandemului Mazăre-Constantinescu. Cunoscutul om de afaceri Costică Zelcă s-a apucat de ridicat, în staţiunea Mamaia, zona Summerland, nu mai puţin de patru imobile. Lucrătorii din cadrul Direcţiei de Urbanism a Primăriei municipiului Constanţa au avut de lucru, emiţând patru certificate de construire pe numele societăţii controlate de Costică Zelcă.
 
Potrivit certificatelor de construire 380, 381 şi 382 eliberate de Primăria municipiului Constanţa, beneficiarul, societatea STOP SRL, va construi pe aleea Argos, la numerele 2, 4 şi 6 din staţiunea Mamaia, trei imobile P+5-6E cu funcţiunea de spaţii comerciale la parter şi apartamente de vacanţă la etaje. Totodată, certificatul nr. 383 a fost emis de Primăria Constanţa pentru investiţia de pe aleea Argos nr. 1, unde SC STOP SRL va construi un imobil P+4E, cu funcţiunea de parcare.
 
Certificatele de construire emise au termen de valabilitate 12 luni, de la 10 martie 2015, la 10 martie 2016, iar lucrările se estimează că se vor finaliza în maximum 36 de luni.   
 
În urmă cu patru luni, aceeaşi firmă STOP SRL obţinea certificat de urbanism pentru doar trei construcţii: „P+5-7E pe loturile 11,15,16, imobil P+5-6E pe lotul 17, cu funcţiunea de spaţii comerciale la parter şi apartamente de vacanţă la etaje, şi un imobil P+4E pe lotul 12, cu funcţiunea de parcare“. Aşadar, din noiembrie şi până în martie, Costică Zelcă a reflectat şi a observat că apartamentele în Mamaia au căutare şi că nu strică să ridice mai multe imobile. „Este vorba despre o investiţie de circa 7-8 milioane de euro. Blocurile vor fi situate în spatele complexului Mamaia Summerland şi vor forma un cartier rezidenţial. În ritmul în care se construieşte, sperăm ca, pe la începutul verii, vor fi deja gata. Încă mai sunt oameni care investesc şi să ştiţi că apartamentele în staţiunea Mamaia au căutare“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Costică Zelcă, patronul societăţii STOP SRL.

 Despre firma lui Costică Zelcă

SC STOP SRL a fost înfiinţată în anul 1993 şi are sediul social pe strada Dezrobirii nr. 92, având ca obiect principal de activitate „comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule“. Capitalul social subscris este de 1.192.000 de lei, integral vărsat. Numărul de părţi sociale este de 11.920 de lei, valoarea uneia fiind de 100 de lei. Societatea are ca asociaţi o persoană juridică şi două persoane fizice: SC Millenium Global Development SA, cu sediul social pe strada Pescarilor, care deţine 5.960 de părţi sociale, Silvia Zelcă, deţinătoarea a 596 de părţi sociale, şi Costică Zelcă - 5.364 de părţi sociale. Administratorul societăţii este Costică Zelcă. SC STOP SRL este un jucător de vază pe piaţa de afaceri din Constanţa. Costică Zelcă, unul dintre acţionarii societăţii şi apropiat al primarului Radu Mazăre, este patronul Hotelurilor Oxford şi Malibu. Cel din urmă găzduia până nu de mult şedinţele de Consiliu Local, desfăşurate sub „bagheta“ primarului Radu Mazăre.

 Scandalul „apartamente pentru medici“

În şedinţa din 25 octombrie 2012, Consiliul Judeţean Constanţa a decis să cazeze 20 de medici şi cinci angajaţi proprii în locuinţe de serviciu. Proiectul de hotărâre supus votului consilierilor judeţeni arată că cele 25 de persoane vor fi cazate în vile situate pe bulevardul Mamaia, numerele 534, 538 şi 542. Este vorba despre cartierul Mamaia Summerland, administrat de Costică Zelcă. Pentru apartamentele medicilor, CJC a cheltuit 3,6 milioane de euro. Istoria apartamentelor despre care vorbim este una destul de tumultoasă, iar cu privire la situaţia acestor construcţii, regăsim nereguli scoase la lumină de Curtea de Conturi şi făcute publice în Raportul pe anul 2012. Astfel, CCR a constatat că au fost efectuate plăţi nelegale de peste 1.138.000 de lei către SC STOP SRL, societatea care a construit blocurile de apartamente pentru medici şi care este administrată de Costică Zelcă. Locuinţele de serviciu cumpărate de CJ Constanţa sunt situate în cartierul exclusivist Mamaia Summerland, pe plaja Fratelli.

Despre acest subiect puteţi citi mai multe detalii pe ZIUA de Constanţa în materialul: „Mântuitorii“ SCJU şi blocurile de pe retrocedări

Ti-a placut articolul?

Comentarii