Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:55 16 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANABI vinde apartamente, mașini, terenuri, și mansarde confiscate, în județul Constanța. Lista completă actualizată

ro

27 Mar, 2021 05:54 4740 Marime text
  • Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a prezentat, zilele acestea noua lista, actualizată, a bunurilor confiscate, spre valorificare.

Astfel, are de vânzare un teren intravilan și construcție în Năvodari, apartamente cu trei și patru camere în municipiul ConstanțaConstanţa, judeţul Constanţa, apartamente cu două și trei camere în Complexul Summerland, din Mamaia, dar și trei terenuri extravilane, de câte 1250 metri pătrați în Corbu județul Constanța.

Totodată instituția statului mai vrea să vândă trei mansarde cu câte trei camere, a câte 59 de metri pătrați, pe strada IL Caragiale, din Constanța, dar și patru terenuri de câte 277, respectiv trei sute de metri pătrați în Năvodari.

Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) mai are spre valorificare un stoc de marfă, în Constanța, la prima licitație, dar și trei autobuze Mercedes Benz-an fabricație 2004, două autoturisme Nissan Primera SX DCI, și două autoturisme Subaru Forester, unul la prima și altul la a doua licitație.
 
Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) este instituția din România care identifică și administrează bunurile obținute din infracțiuni și sechestrate.
 
A fost înființată prin Legea 318/2015 scopul final al ANABI fiind acela de a asigura o creştere a ratei de executare a ordinelor de confiscare dispuse în materie penală, printr-o administrare eficientă a bunurilor sechestrate care sunt repartizate Agenţiei de procurori și judecători.

Corelativ, vor creşte veniturile aduse la bugetul de stat, precum şi cele prin care se asigură despăgubirea victimelor infracţiunilor, inclusiv ale statului, când acesta s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Potrivit prevederilor art. 3 din Legea nr. 318/2015, Agenţia îndeplineşte următoarele funcţii: 

- de facilitare a urmăririi şi a identificării bunurilor provenite din săvârşirea de infracţiuni şi a altor bunuri având legătură cu infracţiunile şi care ar putea face obiectul unei dispoziţii de indisponibilizare, sechestru sau confiscare emise de o autoritate judiciară competentă în cursul unor proceduri penale; 

- de administrare simplă, în cazurile prevăzute de prezenta lege, a bunurilor mobile indisponibilizate în cadrul procesului penal; 

- de valorificare, în cazurile prevăzute de lege, a bunurilor mobile sechestrate în cadrul procesului penal; 

- de gestionare a sistemului informatic naţional integrat de evidenţă a creanţelor provenite din infracţiuni; 

- de sprijinire, în condiţiile legii, a organelor judiciare pentru utilizarea celor mai bune practici în materia identificării şi administrării bunurilor care pot face obiectul măsurilor de indisponibilizare şi confiscare în cadrul procesului penal; 
- de coordonare, evaluare şi monitorizare la nivel naţional a aplicării şi respectării procedurilor legale în domeniul recuperării creanţelor provenite din infracţiuni.

Sursa foto: ABABI
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii