Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:48 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statul Major al Forţelor Navale, răspuns evaziv privind prezenţa Fanfarei Militare la aniversarea lui IPS Teodosie

ro

15 Dec, 2016 14:49 1033 Marime text
În data de 12 decembrie 2016, în intervalul orar 13.00 - 13.30, Fanfara Forţelor Navale a interpretat câteva melodii şi i-a cântat „La mulţi ani! Înalt Preasfinţiei Sale Teodosie, cu prilejul aniversării vârstei de 61 de ani.

În încercarea de a afla dacă prezenţa Fanfarei Forţelor Navale Române în curtea Palatului Arhiepiscopal s-a făcut conform prevederilor legale, cotidianul ZIUA de Constanţa a transmis Statului Major al Forţelor Navale o adresă, solicitând răspuns la următoarele întrebări:
1.    Cine a dispus din cadrul Statului Major al Forţelor Navale această acţiune?
2.    În baza căror criterii s-a realizat această omagiere din partea Statului Major al Forţelor Navale?


Astăzi, Statul Major al Forţelor Navale ne-a comunicat următoarele:

„Între structurile militare de garnizoană şi autorităţile publice civile de pe raza acestora există protocoale de colaborare, care vizează organizarea şi desfăşurarea în bune condiţii a unor ceremonii, cu diferite ocazii. Colaborarea cu autorităţile religioase din Constanţa se realizează, de mai mulţi ani, în baza unui parteneriat, care cuprinde atât participarea militarilor la evenimentele religioase, cât şi participarea clericului la evenimentele militare.

Referitor la participarea unui grup de instrumentişti din Forţele Navale la activitatea care a avut loc la Arhiepiscopia Tomisului, luni, 12 decembrie, vă facem cunoscut faptul că o comisie va analiza contextul prezenţei grupului la eveniment, precum şi modalitatea în care instrumentiştii şi-au respectat atribuţiunile de serviciu, conform fişei postului. De asemenea, menţionăm că formaţia muzicală nu a fost prezentă în formula completă, conform prevederilor pentru participările la evenimentele oficiale“.


Întrucât informaţiile comunicate de Statul Major al Forţelor Navale nu fac obiectul solicitării transmise în data de 13.12.2016, cotidianul ZIUA de Constanţa va reveni cu o adresă pentru a obţine un răspuns punctual şi la obiect.  

Reamintim că, în data de 12 decembrie, reprezentanţii mass-media prezenţi în curtea Palatului Arhiepiscopal au fost bruscaţi de mai multe persoane în timp ce filmau Fanfara Militară a Forţelor Navale cântându-i „La mulţi ani“ lui ÎPS Teodosie.

Apreciem că reprezentanţilor cotidianului ZIUA de Constanţa, dar şi celorlalţi jurnalişti prezenţi le-a fost îngrădit dreptul la libera şi corecta informare, acest fapt aducând atingere libertăţii presei şi, implicit, libertăţii de exprimare, aşa încât au fost afectate, la rândul lor, şi drepturile cititorilor noştri la o corectă informare.
 
Toate aceste drepturi şi libertăţi sunt stipulate în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, fiind garantate de Constituţia României şi protejate de legislaţia europeană în vigoare.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa îşi exprimă public îngrijorarea cu privire la ceea ce poate fi considerat un adevărat atac la adresa libertăţii presei, cu atât mai mult cu cât acesta a avut loc în curtea Arhiepiscopiei Tomisului, chiar sub ochii Înaltului Prelat.

Citeşte şi  

Cum încearcă Arhiepiscopia Tomisului să minimalizeze bruscarea unor jurnalişti în curtea Palatului Arhiepiscopal (documente + galerie foto + video)

Jurnaliştii, agresaţi din nou de susţinătorii ÎPS Teodosie (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii