Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:07 18 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Solicitarea Filialei Constanța a FNSSR și-a primit răspunsul Câte autovehicule ce depășesc vechimea de 10 ani de la data fabricației sunt autorizate

ro

14 Apr, 2021 09:50 1326 Marime text
  • În municipiul Constanța sunt autorizate un număr de 447 de autovehicule ce depășesc vechimea de 10 ani de la data fabricației, 349 aparținând operatorilor de transport persoane juridice autorizate, iar 98 aparținând operatorilor de transport persoane fizice autorizate.
Federația Națională a Sindicatelor șoferilor din România membră a CNSRL-Frăția, reprezentată prin președinte Marin Lică Neagu a solicitat directorului Direcției de Servicii Publice Constanța, Horia Constantinescu, informații despre numărul de taximetre cu o vechime mai mare de 10 ani de la data fabricației sunt autorizate în acest moment, dar și câte câte taximetre cu o vechime mai mare de 10 ani autorizate în acest moment nu le va expira autorizația până la data de 31 decembrie 2022 și ce perioadă rămasă mai au.

Solicitarea trimisă și-a primit și răspunsul.

În municipiul Constanța sunt autorizate un număr de 447 de autovehicule ce depășesc vechimea de 10 ani de la data fabricației, 349 aparținând operatorilor de transport persoane juridice autorizate, iar 98 aparținând operatorilor de transport persoane fizice autorizate.

Din numărul de 447 de autovehicule, 158 de autovehicule aparținând operatorilor de transport persoane juridice și 65 de autovehicule aparținând operatorilor de transport persoane fizice autorizate, au  valabilitate a autorizației peste data de 31.12. 2022.

În urma aprobării regulamentului privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Constanța,  conform articolului 28 lit. A, înlocuirea autovehiculelor ce depășesc vechimea de 10 ani de la anul fabricației se va face incepând cu 1 ianuarie 2022, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2022, indiferent de valabilitate a autorizației.

Amintim că, Regulamentului privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Constanța va fi dezbătut cu reprezentanții transportatorilor

Primăria Municipiului Constanța organizează joi 15 aprilie 2021 orele 10:00,  dezbaterea publică, în sistem online

Proiectul de hotărâre poate fi consultat pe site-ul oficial la adresa www.primaria-constanta.ro

Timpul alocat luării cuvântului de către participanții la dezbatere este de doar un minut 
Proiectul de hotărâre pentru aprobarea ”Regulamentului privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Constanța” va fi dezbătut cu reprezentanții transportatorilor.

În baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, Primăria Municipiului Constanța organizează joi 15 aprilie 2021 orele 10:00,  dezbaterea publică, în sistem online.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat pe site-ul oficial la adresa www.primaria-constanta.ro, rubrica Transparență decizională pe Legea 52/2003/Informare și consultare publică.

Înscrierea pentru ordinea luării cuvântului la dezbaterea publică, se va face accesând formularul de înscriere până pe data de 14.04.2021 orele 13:00, utilizând linkul:  https://forms.gle/9hMBNc1Uzn77AbBXA.

La rubrica „Observatii cu privire la regulament”, se va face referire expres la articolul din regulament ce se solicită a fi analizat.

Participarea la dezbaterea publică se va face accesând în data de 15.04.2021, următorul link: https://zoom.us/j/3279944121pwd=czNIYnp0UUFMRnExS0cvZVI1ZkpoZz09.

Participarea persoanelor interesate se va face în limita unui număr de 150 de persoane. Durata ședinței publice va fi de două ore iar luarea cuvântului se va face în ordinea înscrierii. Timpul alocat luării cuvântului este de doar un minut.

Fiecare participant, la luarea cuvântului se va prezenta, discuția va fi succintă, fără a utiliza un limbaj licențios, tonalitate ridicată, iar punctele de vedere exprimate vor fi strict pe baza articolelor din proiectul de act normativ invocate în amendamentele transmise.

Orice revenire asupra unui articol discutat deja nu va fi luată în calcul și va duce la excluderea din întâlnire.

Citește și:

Filiala Constanța a FNSSR , solicitare către directorul Direcției de Servicii Publice, Horia Constantinescu

Dezbaterea privind serviciul de taxi în Constanța va avea loc pe 15 aprilie. Transportatorii nu vor avea la dispoziție decât un minut în care să-și expună punctele de vedere!

Ti-a placut articolul?

Comentarii