Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:15 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situaţia legată de ”Casa Bănescu” din Constanţa discutată în următoarea şedinţă de Consiliu

ro

10 Apr, 2017 17:43 930 Marime text
Mişcarea Populară Constanţa, prin preşedintele Claudiu Palaz, referitor la situaţia legată de ”Casa Bănescu” (primul primar al Constanţei), imobilul cu valoare istorică, care se află în situaţia de a fi distrus din cauza unei construcţii lipite de edificiul istoric, va depune în următoarea şedinţă de Consiliu un proiect de hotărâre.

Ţinând seama de faptul că în imobilul situat pe Bld. Tomis nr. 110 îşi desfăşoară activitatea Serviciul de Taxe şi Impozite al Primăriei Constanţa (SPIT), în acest sens Primăria Constanţa plăteşte o chirie pentru deţinerea spaţiului (18.000 Euro/lunar), iar imobilul respectiv, proprietatea lui SC Eden SRL, este cel care afectează clădirea, care este prinsă în patrimoniu şi este cunoscută drept ”Casa Bănescu” (proprietatea Primăriei), proiectul de hotărâre de consiliu va avea ca obiect:
 ”Compensarea plăţii chiriei datorate de către Primărie către SC Eden SRL ca urmare a desfăşurării activităţii a SPIT Constanţa, cu suma necesară reabilitării monumentului istoric, sumă ce va fi plătită de Primăria Constanţa”.
 

        "Suntem convinşi că în acest sens se va face o analiză corectă şi cei vinovaţi vor suporta distrugerile cauzate monumentului istoric, iar Primăria Constanţa nu va mai fi nevoită să plătească reabilitarea din banii constănţenilor. Cred că este timpul ca administraţia să nu mai tolereze “şmecherii Constanţei” şi să nu le mai acopere mofturile şi aroganţele! Compensarea chiriei cu valoarea necesară reabilitării, pe care va fi nevoită să o plătească autorităţile locale, este o soluţie CORECTĂ, atât faţă de Primărie, cât şi faţă de constănţeni" - se arată în comunicatul PMP Constanţa. 


Citeşte şi:

Eden SRL invocă un cutremur produs ulterior. Cine a afectat structura de rezistenţă a sediului Şcolii Populare de Arte? (documente+galerie foto)

CJC dă în judecată societatea de la care SPIT a închiriat sediul de pe bulevardul Tomis. Vezi de ce!
 
O mie de cursanţi vin lunar la oreCine este responsabil de starea în care a ajuns sediul Şcolii Populare de Arte din Constanţa? (galerie foto)
 
Cutremur în România. Seismul a fost resimţit puternic la Constanţa!

Pentru 18.000 de euro pe lună Cum a ajuns SPIT Constanța chiriaş la Eden SRL în clădirea ridicată pe terenul vândut de RAEDPP (galerie foto)
 
Şcoala Populară de Arte, în pericol! Nereguli constatate pe Primăria Constanţa la imobilul deţinut de Eden SRL şi închiriat de SPIT (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii