Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa Bănescu trosnește din toate încheieturile. În loc s-o reabiliteze, Primăria Constanța vrea s-o izoleze termic (DOCUMENT)

ro

27 May, 2022 00:00 2612 Marime text
  • Pereţii clădirii care au început să se crape încă din 2016, acum trosnesc
  • Expertiza tehnică a spus că trebuie să se injecteze beton în fundaţia clădirii, fundaţia imobilului fiind realizată pe piloni iar imobilul pus în siguranță
  • Imobilul aparține Primăriei Constanța, fiind administrat de Centrul Burada care și-a mutat însă activitatea din clădire, din cauza situație precare a acesteia
  • În loc de reabilitare, Primăria Constanța a încheiat un contract de prestări servicii de elaborare audit energetic
  • Câștigătorul contractului este High Construct Project SRL din Constanța
 

Ion Bănescu, primar al Constanței  a dăruit orașului, imobilul fostei sale reședințe de la începutul secolului trecut, de pe bulevardul Tomis nr.110 din Constanța.
 
În clădirea monument istoric de categoria B și-a desfăşurat activitatea Şcoala Populară de Artă din cadrul Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada”, sediul fiind atribuit de fostul prefect Adrian Rădulescu.
 
Pereţii clădirii care au început să se crape încă din 2016, acum trosnesc. Tot din acea perioadă, conducerea Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada” a  făcut demersuri pentru o expertiză tehnică. Specialiştii consultați au spus că trebuie să se injecteze beton în fundaţia clădirii, fundaţia imobilului fiind realizată pe piloni.
 
Totodată expertiza a relevat faptul că planșeele trebuie refăcute și imobilul pus în siguranță.
 
Imobilul aparține Primăriei Constanța, fiind administrat de Centrul Burada care și-a mutat însă activitatea din clădire, din cauza situație precare a acesteia.
 
În loc să o reabiliteze, Primăria Constanța a încheiat un contract de servicii de elaborare audit energetic aferent obiectivului de investiții "Casa Ion Bănescu".
 
Câștigătorul contractului este High Construct Project SRL din Constanța.

Contractul are o valoare totală de 12.000 lei fără TVA, vezi secțiunea „documente”.
 
High Construct Project SRL
 
Societatea a fost înființată în 2010.
 
Unic asociat și administrator este Tudorel Marius Constantin.
 
Domeniul de activitate vizează activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.
 
În 2020, societatea a raportat o cifră de afaceri de 588.491 lei și un profit de 289.451 lei.
 
Potrivit www.confidas.ro, compania a încheiat 24 contracte de achiziții publice în valoare totală de 3.232.727,75 lei.
 
O parte dintre contracte au fost câștigate la Constanța, urmare a unor achiziții publice organizate de Primăria Constanța și Consiliul Județean Constanța.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

High Construct Project face auditul energetic pentru blocurile pe care municipalitatea încearcă să le reabiliteze termic prin PNRR
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii