Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:41 31 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii locali votează rectificarea bugetară! Se alocă fonduri pentru reabilitarea sau repararea unor imobile emblematice aflate în patrimoniul municipiului Constanța (document)

ro

27 Jul, 2021 00:00 2315 Marime text
  • Consilierii locali municipali constănțeni vor vota la sfârșitul acestei săptămâni în cadrul unei ședințe ordinare de CLM proiectul de hotărâre pentru rectificarea bugetului local pe anul 2021
  • Primăria Constanța alocă fondurile necesare pentru realizarea mai multor documentații și expertize pentru mai multe clădiri aflate în patrimoniul său
  • Printre acestea, sediul Școlii de Artă Populare din cadrul Centrului Teodor Burada, cunoscută drept Casa Bănescu
  • Un alt obiectiv aflat pe lista scurtă de interes a municipalității este Pasarela din stațiunea Mamaia
  • Și clădirea Casei Căsătoriilor este pe lista de priorități a municipalității
  • Tot în cadrul proiectului de rectificare bugetară, Chițac le propune consilierilor să fie de acord cu achiziția de ceasuri stradale de exterior și alte obiecte de decor urban
 

Vineri, 30 iulie a.c., consilierii locali constănțeni se reunesc în ședință ordinară. Pe ordinea de zi se regăsește și proiectul de hotărâre pentru rectificarea bugetului local pe anul 2021.

Potrivit proiectului, care poate fi studiat în secțiunea “documente”, Primăria Constanța alocă fondurile necesare pentru realizarea mai multor documentații și expertize pentru mai multe clădiri aflate în patrimoniul său.

Aproape 260.000 lei urmează să fie alocați cu prilejul aprobării rectificării bugetului Constanței.
 
Printre acestea, sediul Școlii de Artă Populare din cadrul Centrului Teodor Burada, cunoscută drept Casa Bănescu. Imobilul donat municipiului Constanța de fostul primar Ion Bănescu a suferit avarii importante, care de-a lungul timpului s-au acutizat și din cauza intervenției unui investitor care a construit o clădire lipită de clădirea monument a orașului.

În cadrul proiectului de rectificare a bugetului local pentru 2021 se propune alocarea fondurilor necesare realizării documentației tehnico-economice. 9.000 de lei sunt astfel alocați pentru elaborarea documentației tehnico-economice aferente obiectivului de investiții de reabilitare a Casei Bănescu.

În paralel, municipalitatea va demara și un process pentru recuperarea  prejudiciilor produse acestui imobil de către investitorul, Eden SRL.
Bani și pentru pasarela lui Mazăre
 
Un alt obiectiv aflat pe lista scurtă de interes a municipalității este Pasarela din stațiunea Mamaia( din dreptul hotelului Victoria), în prezent nefuncțională.
Inaugurată în 2012 de administrația Mazăre, acest obiectiv are nevoie urgentă de o expertiză tehnică care va ușura bugetul local de aproximativ 31.000 de lei.
 
 
Sediul Casei Căsătoriilor, reparat din banii municipalității


 
Și clădirea Casei Căsătoriilor este pe lista de priorități a municipalității.
Un capitol din proiectul de rectificare bugetară este rezervat alocării a un milion de lei pentru lucrări de reparații la Casa Căsătoriilor, situată pe strada Mihai Eminescu din Constanța.

Ce-i lipsește chelului? Tichie de mărgăritar!
 
Tot în cadrul proiectului de rectificare bugetară, edilul municipiului Constanța, Vergil Chițac le propune consilierilor să fie de acord cu diminuarea fondurilor de la capitolul sisteme de irigații cu aproape 385.000 lei, banii urmând să fie utilizați pentru dotări urbane – ceasuri stradale de exterior.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Citește și:

Consilierii locali municipali constănțeni, chemați să aprobe noile organigrame ale SPIT și CT BUS. De la Impozite și Taxe sunt îndepărtați colaboratorii administrației Făgădău?

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii