Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:43 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senat. Şedinţă de plen. Pe ordinea de zi, o propunere legislativă referitoare la acordarea de ajutoare de urgenţă

ro

05 May, 2020 08:15 894 Marime text

Senatul se reuneşte, marţi, în şedinţa de plen, pe ordinea de zi fiind inclusă o propunere legislativă, iniţiată de parlamentari UDMR, care prevede că ajutoarele de urgenţă pot fi acordate de Guvern şi/sau autorităţile locale persoanelor sau familiilor care se află în stare de necesitate şi au risc de excluziune socială, scrie agerpres.ro.

"Guvernul, la propunerea Ministerului Muncii, poate acorda ajutoare de urgenţă, în bani sau în natură, familiilor sau persoanelor care se află în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, incendii, accidente, epidemii, epizootii, precum şi pentru alte situaţii deosebite datorate stării de sănătate ori altor cauze care pot conduce la apariţia sau sporirea riscului de excluziune socială, precum şi în alte situaţii stabilite prin hotărâre a Guvernului. Fondurile necesare pentru plata ajutorului de urgenţă garantat de Guvern se asigură din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Muncii", se arată într-un nou articol menit să completeze Legea 416/2001 privind venitul minim garantat.

Pe ordinea de zi mai sunt incluse, printre altele, proiectele pentru instituirea zilei de 15 octombrie ca "Ziua naţională a comerţului electronic" şi pentru modificarea Legii 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare.

Potrivit preşedintelui interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, şedinţa de plen de marţi se va desfăşura cu o prezenţă restrânsă în sală, majoritatea senatorilor urmând să lucreze de la distanţă. Votul va fi acordat telefonic, la fel ca în şedinţele de plen din săptămânile trecute.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii