Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secrerarul de Stat, Bogdan Despescu Doi polițiști și un jandarm, răniți în exploziile de la Crevedia, externați din spital

ro

27 Aug, 2023 11:08 1013 Marime text
Sursa foto: IGSUSecretarul de stat în MAI Bogdan Despescu a declarat, duminică dimineaţa, că doi poliţişti şi un jandarm, internaţi în urma accidentului de la Crevedia, au fost externaţi.

"Eu apreciez că prin intervenţia colegilor de la ISU s-a reuşit localizarea şi stingerea incendiului. Prin acea explozie, aţi văzut că au fost multiple victime, printre care şi pompieri şi doi poliţişti, doi jandarmi. Poliţiştii au fost externaţi în cursul nopţii. Un coleg din cadrul Jandarmeriei a fost externat şi încă un coleg este în continuare în spital. Colegul din structura Jandarmeriei este într-o stare stabilă. (...) Forţele care au acţionat la faţa locului au fost dispuse pe o anumită zonă, pe un anumit perimetru, în funcţie de datele care au fost comunicate de către cei care au ajuns primii, respectiv colegii de la ISU. Mai departe, vom vedea, cu ocazia evaluării întregului mod de acţiune al forţelor din toate structurile, bineînţeles, ale MAI", a precizat Despescu, într-o declaraţie acordată presei, conform Agerpres.ro


Întrebat cum a fost posibil ca societatea din Crevedia să îşi desfăşoare activitatea de mai mulţi ani, deşi nu avea autorizaţie, secretarul de stat a răspuns că a cerut o evaluare în acest sens.

"Din punct de vedere al structurilor MAI, am cerut o evaluare, o analiză cu privire la modul în care s-a derulat activitatea la acest obiectiv. Primele date au fost puse la dispoziţia procurorului şi fac parte din probatoriul din cadrul dosarului penal", a spus el.


Totodată, a menţionat că Parchetul General a preluat dosarul având ca obiect explozia care a avut loc în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, şi că informaţiile referitoare la evoluţia anchetei vor fi transmise de către procuror.

"Ne-am corelat cu Parchetul, avem echipe complexe, echipe de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, Direcţia de Investigaţii Criminale, Institutul Naţional de Criminalistică şi Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice. (...) Ancheta este la Parchetul General. Tot ce înseamnă evoluţie, din punct de vedere al anchetei, cred că este cel mai bine să comunice procurorul. (...) Este prematur să comunic date care nu sunt verificate. Haideţi să vedem evoluţia, haideţi să avem toate datele şi cu siguranţă vom putea transmite public toate amănuntele. (...) Este o anchetă în derulare, este un dosar penal. În cadrul acestui dosar penal, sub coordonarea unui procuror vom stabili toate amănuntele, astfel încât să clarificăm situaţia", a declarat secretarul de stat.

Sursa: agerpres.ro

Citește și: 

Imagini șocante! Deflagrațiile de la Crevedia surprinse în imagini! 58 de persoane, rănite (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii