Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ajutor financiar din partea Arhiepiscopiei Târgoviștei pentru locuitorii din Crevedia ale căror case au fost afectate de explozii

ro

05 Oct, 2023 20:23 839 Marime text
Sursă foto: ISU Dâmbovița115.000 lei au fost oferiţi, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, joi, 5 octombrie 2023, locuitorilor din Crevedia ale căror case au fost afectate de explozii,

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Târgoviștei, șapte familii ale căror case au fost complet distruse au primit câte 10.000 lei, iar nouă familii ale căror case au fost avariate au primit câte 5.000 lei. Aceste sume de bani au fost oferite, prin intermediul Sectorului Social Filantropic şi Misionaral Eparhiei noastre, în biserica din localitate, de către Pc. Pr. Cristian Oancea, Consilier eparhial.

„Reamintim că Arhiepiscopia Târgoviştei a fost alături de locuitorii din Crevedia încă de la început. Astfel, Eparhia noastră le-a oferit recent 10.000 de sticle de apă, apoi, în sprijinul victimelor s-a desfăşurat o campanie de donare de sânge la care au participat 302 preoţi împreună cu credincioşii lor, fiind donaţi 102 litri de sânge.

Eparhia noastră a oferit câte 5.000 lei familiilor persoanelor decedate şi s-a ocupat de tot ceea ce ţine de înmormântarea acestora. Familiile celor decedaţi beneficiază de consiliere duhovnicească, iar cei afectaţi de explozii au primit alimente şi diferite obiecte de curăţenie. Înaltpreasfinţia Sa a trimis un mesaj de consolare, de încredere şi de speranţă chiar în ziua producerii tragediei de la Crevedia şi coordonează întreaga acţiune de ajutorarea a celor aflaţi în suferinţe şi în nevoi.

De asemenea, precizăm că Patriarhia Română a fost alături de locuitorii din Crevedia, sprijinindu-i în greaua încercare prin care trec“ - au mai precizat reprezentanții Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Citește și: 

Arhiepiscopia Târgoviştei este alături de victimele tragediei de la Crevedia. Preoţii vor dona sânge
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii