Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se recondiționează Monumentul eroilor „Independența” din Parcul Casei de Cultură din Constanța

ro

16 Aug, 2020 18:36 2330 Marime text
 
  • Continuă operațiunile de curățare, recondiționare și punere în valoare a celor 6 statui și monumente din municipiul Constanța, care nu fac parte din lista monumentelor istorice
  • Se curăță toate elementele componente, se consolidează și retușează toate suprafețele, și se schimbă literele din bronz (Plevna, Smârdan, Rahova, Grivița)
  • Lucrările vor continua zilele următoare la Monumentul Reg. 34 Artilerie – Str. Traian, „Căderea de pe soclu” – Parc Arheologic și „Ținerețe” – Hotel Doina, stațiunea Mamaia
 
Continuă operațiunile de curățare, recondiționare și punere în valoare a celor 6 statui și monumente din municipiul Constanța, care nu fac parte din lista monumentelor istorice și care, în timp, din cauza intemperiilor sau a altor factori s-au deteriorat.
A început reparația și recondiționarea Monumentului eroilor „Independența” și a Obeliscului din Parcul Casei de Cultură.
Se curăță toate elementele componente, se consolidează și retușează toate suprafețele, se îndepărtează chiturile necorespunzătoare, se aplică un tratament hidrofugare, se aplică un strat protector și se schimbă literele din bronz (Plevna, Smârdan, Rahova, Grivița).
De asemenea, se va reîntregi monumentul cu ciucurele drapelului, a laurilor din bronz amplasați pe soclu și a baionetei de la armă.
Lucrările vor continua zilele următoare la Monumentul Reg. 34 Artilerie – Str. Traian, „Căderea de pe soclu” – Parc Arheologic și „Ținerețe” – Hotel Doina, stațiunea Mamaia.


 Citește și:

Statui şi obiecte de artă din Constanţa care nu fac parte din lista monumentelor istorice vor fi curăţate şi toaletate (document)

Citește și: Primăria restaurează 12 monumente de for public amplasate în municipiul Constanța
Grupuri statuare şi mai multe monumente din municipiu vor fi curățate. Contractul a fost atribuit unei firmei din Constanța (documente)
https://www.ziuaconstanta.ro/informatii/combaterea-criminalitatii-in-achizitiile-publice/grupuri-statuare-si-mai-multe-monumente-din-municipiu-vor-fi-curatate-contractul-a-fost-atribuit-unei-firmei-din-constanta-documente-725441.html
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii