Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şapte angajaţi cu funcţii de execuție și conducere de la Penitenciarul Gherla, cercetaţi disciplinar. Care este motivul

ro

10 Jan, 2020 22:49 1712 Marime text
Șapte angajați cu funcții de execuție și conducere din Penitenciarul Gherla sunt cercetați de comisia de disciplină pentru că și-ar fi îndeplinit atribuțiile cu neglijență și superficialitate.

Ancheta are loc după tentativa de evadare din decembrie 2019,când un deținut a scobit în peretele celulei, potrivit Mediafax, citat de digi24.ro.

Potrivit unui răspuns al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) transmis, vineri, la solicitarea MEDIAFX, după tentativa de evadare s-a dispus și reinstruirea întregului personal din sectorul operativ, la nivel național, cu privire la modalitatea de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu.

„În data de 12 decembrie 2019, la nivelul Penitenciarului Gherla a fost înregistrată o tentativă de evadare și s-a dispus efectuarea de cercetări privind modul de producere a incidentului. A fost sesizată comisia de disciplină împotriva a șapte angajați, cu funcții de execuție și conducere, pentru efectuarea cu neglijență și superficialitate a atribuțiilor de serviciu. De asemenea, s-a dispus reinstruirea întregului personal din sectorul operativ, la nivel național, cu privire la modalitatea de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu”, se arată în comunicat.

De asemenea, în legătură cu acest caz a fost sesizată Poliția Gherla pentru a verifica dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de tentativă de evadare, incidentul făcând obiectul unei anchete judiciare.

„Totodată, se continuă activitatea de evaluare și monitorizare a directorului adjunct al Penitenciarului Gherla pentru siguranța deținerii și regim penitenciar pentru implicarea în procesul de coordonare, îndrumare, control și instruire a personalului din subordine”, se mai arată în comunicatul ANP.

Reprezentanții ANP au precizat că în data de 12 decembrie 2019, la nivelul Penitenciarului Gherla, a fost înregistrată o tentativă de evadare. Angajații Penitenciarului au identificat persoana condamnată care, prin utilizarea unui obiect ascuțit improvizat, a încercat perforarea peretelui camerei de deținere.

„Tentativa s-a concretizat într-o scobitură, cu dimensiunea de 46 cm/27cm/33cm, în peretele camerei, iar nu într-un tunel, așa cum, în mod eronat, s-a vehiculat în spațiul public”, au menționat reprezentanții ANP.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii