Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Salutăm decizia liderilor europeni de a considera «ilegal» referendumul” UDTTMR face apel la respectarea tratatelor internaţionale şi a drepturilor omului

ro

11 Mar, 2014 00:00 3123 Marime text
Evenimentele din Ucraina nu au rămas fără ecouri nici în România, cunoscut fiind faptul că dincolo de relaţiile politice şi diplomatice, cele două ţări au în comun comunităţile de tătari care trăiesc pe teritoriul lor de sute de ani. Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România (UDTTMR) a transmis ieri un comunicat de presă prin care îşi manifestă regretul că se insistă pe ideea organizării referendumului din Crimeea, la sfârşitul acestei săptămâni, în ciuda reacţiilor liderilor europeni şi mondiali. „Considerăm în continuare că este o idee greşită şi că drumul Crimeei este acela de a fi parte a Ucrainei şi, pe viitor, a Uniunii Europene.

Salutăm decizia liderilor europeni de a considera „ilegal” acest referendum şi subscriem totodată, cu toată determinarea, la demersurile întreprinse de liderii europeni şi mondiali în vederea rezolvării pe cale diplomatică a acestui conflict. De asemenea, reafirmăm sprijinul pentru fraţii noştri din Crimeea care, să nu se uite, sunt băştinaşii acestor pământuri, chiar dacă în prezent reprezintă doar 20% din populaţie”, se arată în comunicatul transmis de UDTTMR.
Reprezentanţii comunităţii tătare din România fac din nou apel apel pe această cale la soluţionarea conflictului pe cale paşnică, făcând trimitere la legislaţia internaţională în ceea ce priveşte drepturile omului. „Considerăm că respectarea tratatelor internaţionale în vigoare, a drepturilor omului şi aşezarea la o masă a dialogului va aduce pacea şi bunăstarea în această ţară multietnică”, se mai precizează în mesajul UDTTMR.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii