Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:23 24 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a schimbat legea. Ce primesc în plus donatorii de sânge? De când intră în vigoare

ro

23 Apr, 2019 00:00 1873 Marime text
În Monitorul Oficial al României a fost publicată modificarea legii pentru completarea Legii nr. 282/2005 privind organizarea activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană, precum şi asigurarea calităţii şi securităţii sanitare, în vederea utilizării lor terapeutice.
 
Modificarea constă în introducerea unui nou articol în lege. Mai precis, donatorii de sânge vor primi la fiecare donare un mesaj de mulţumire cu următorul text: „Vă mulţumim că aţi donat sânge în data de ...... .Fiecare picătură de sânge contează”.
 
În momentul în care s-a utilizat sângele recoltat, donatorii de sânge primesc un mesaj cu următorul text: „Vă mulţumim! Un pacient a beneficiat de sângele donat de dumneavoastră. Vă invităm să rămâneţi donator constant de sânge!”.
 
De asemenea, donatorii vor primi mesaje de solicitare în situaţii de urgenţă sau la demararea unor campanii de donare de sânge. Mesajul poate cuprinde nevoia curentă de sânge, tipul şi cantitatea necesară în cazurile de urgenţă.
 
Prevederile legii vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 23 Apr, 2019 08:30 Vorba unui intelept: tot ce nu te costa sa dai: buna ziua,sarut mina, multumesc.